Mange ville vite været

Havseilerklubbens Geir Frosterud kunne glede seg over bra fremmøte i Forskningsparken av folk som gjerne ville få ekspertuttalelser om vær- og føreforhold før morgendagens HH Skagen Race. Oceanograf og klimaforsker Lars Petter Røed kunne forsikre om behagelig seilas.

Publisert

Fra den etter hvert ikke lenger helt nye værtjenesten til NRK og Meteorologisk Institutt http://www.yr.no er det nå mulig å hente ganske detaljerte vær- , vind-  og strøminformasjon til morgensdagens regatta.

Lars Petter Røeds hovedbudskap er at seilerne vil få en behagelig overfart med etter hvert dominerende østlig vind, tildels frisk opp i 9-11 m/sek. I de første timer, fra kl 1800 og utover kan det bli skiftende vind i startområdet, med vind av vekslende styrke, tildels nordlig, før østavenden slår gjennom.

Seilerne skal gjennom to motsols strømsirkler, den første rett utenfor Slagen, den andre i området vest for Koster. Strømmen lang svenskekysten blir nordlig, med konsentrasjon av nordvestlig strøm også utenfor Skagen. Underveis kan den veksle kraftig og den som er god til å sette strømkoblinger kan tjene mye.

www.havseilerklubben.no legger ut Røeds gjennomgang i løpet av kveldstimene som også blir å finne på www.baerumseilforening.no

Last ned gratis Grib-filer fra yr.no her

Powered by Labrador CMS