Mastebrekk og ødeleggelser

Vinden har vært for tøff for de fleste i Watski TwoStar i år. «Camilla» har satt en uslåelig rekord til Marstrand.

Publisert

Store bildet: Restene etter Code Zero seilet på Ventotene.

Det har blast mye også på andre etappen. En båt har brukket masten, men mange båter har gitt seg etter å hå ødelagt utstyr. Kun 17 båter har så langt kommer seg til Marstrand.

–    Vi er på vei inn til Hankø med restene av en Code Zero tvunnet rundt forstaget. Strømpa på fallet gikk, og det far umulig å få seilet ned. Vi logget 21 knop for bare storseil med to rev, forteller Håkon Nissen-Lie på skipper Ruzicaks mobil telefon, etter at Håkons tok kvelden i «Ventotene»

Fantastisk rekord

«Camilla», Cookson 50, brukte bare 6 timer og 34 minutter fra Arendal til Marstrand, det var nesten en halvering av den tidligere rekorden som var på over 12 timer. Mange båter rapporterer over hastigheter over 20 knop på den elleville etappen. I Marstrand har pitstop tiden blitt utvidet fra tre til fem timer.

De lette raskest

Camilla leder også andre etappe sammenlagt. Som nummer to ligger en Class 40 båt, Red fra Tyskland. På tredjeplass Big Butt, en Sun Fast 3200 som også vil komme høyt på sammenlagtslisten. Det ble en åttende plass på første etappe. Pixeline ble nest best på første etappen og ligger på fjerde på denne etappen, og ligger nok som nummer to sammenlagt så langt. Kun 17 båter har kommet i mål i Marstrand så langt.

Peter Gustavsson på blur legger ut filmer under veis. De kan du se her.

Powered by Labrador CMS