Siggi Mansåker

Nordmann bak ny klasse for 40-fotere i Middelhavet

Ukens portrett med seilmaker Siggi Mansåker på Mallorca.

Publisert Sist oppdatert
snhelg
snhelg

Sigbjørn (Siggi) Mansåker er gutten fra landsbygda Andebu i Vestfold som ble proffseiler på Mallorca. Han startet med å seile Optimistjolle på Fjærholmen ved Tønsberg og gikk deretter gradene via E-.jolle til kjølbåt, som mannskap på 44-foteren «Wildcard» og senere i sin egen Farr 31, «Farah Dhiba» som han blant annet deltok i ARC-seilasen med.

Superyachtskipper

I Karibia stiftet han bekjentskap med superyacht-miljøet og ble etter hvert skipper på Wally 130 «Angels Share», samtidig som han tok skipperutdannelse i Norge. Dette førte til flere års engasjement i offshore-bransjen og til kjøpet av en Sweden Yachts 45 som i en periode fungerte som bolig. Siggi ble representant for Evolution Sails på Mallorca der han fikk designeren Shaun Carkeek som kontor-nabo.

Norsk initiativ i Middelhavet

Da Christian von Trepka uttrykte interesse for å sende sin GP42 til Middelhavet for å delta i sommer-regattaene der, ble ideen om å samle 40-fotere i en klasse unnfanget. Carkeek, som hadde tegnet de raskeste Fast40+ båtene i England, ble tatt med på laget, og han og Siggi står nå bak den nye  Med 40-klassen som er omtalt i det siste nummer av Seahorse Magazin . Denne skal omfatte planende 40-fotere som Fast40+, GP42, Soto 40, HH42 og andre, mens one design som Melges 40 og Farr 40 fortsetter å seile i egne klasser.

I dette intervjuet med Mansåker kan du høre om dette spennende prosjektet med hans egne ord. 

AL CAPONE: GP42 «Al Capone» har vært i Middelhavet siden 2017.
AL CAPONE: GP42 «Al Capone» har vært i Middelhavet siden 2017.
Siggi Mansåker
Siggi Mansåker