Med 7.14 knop i snitt fra La Rochelle

Etter 18 døgn i sjøen gikk Thomas Ruyant i mål som vinner av den andre etappen i Minitransat regattaen. Se også video her

Publisert

Thomas Ruyant (Faber France) kommer derfor til å vinne totalseieren i Charente-Maritime/Bahia TRANSAT 6.50 2009, en av seilsportens klassikere. Han brukte 18 døgn, 20 timer og 16 minutter på etappen fra Funchal til Bahia og har dermed holdt en snittfart på 6.92 knop

 

Ruyant var 3 timer bak Bertrand Delesne (Entreprendre durablement) på den første etappen, men har tatt inn forspranget og mer til på en andre etappen. Da han gikk i mål ved Salvador de Bahia lå Delesne 43 nm bak. 

Sammenlagt på de to etappene brukte Ruyant 24 dager 23 timer og 38 minutter, tilsvarende en snittfart på 7.14 knop.

Thomas Ruyant seiler en protodesign fra designerne Finot/Conq. - Vi er kjempegalde, sier Pascal Conq i en e-post til Seilas idag.

Thomas Ruyant (Faber France) som kommer fra Dunkirk, gråt av glede da han gikk i mål i dag morges. Selv etter en skikkelig caïpirinha fra franskmannen tydelig rørt da han snakket om regattaen som har brukt to år til å forberde seg på. - Jeg snakket til båten min hver dag. Jeg kjenner dens kvaliteter og svakheter, men hun svarte til alle mine forventninger. Jeg tok risiko ved passeringen av Doldrums, men sto til rors nesten hele tiden og sa til meg selv at jeg kunne hvile etterpå. Brukte spinnakeren også gjennom bygene og tjente på det. Nå skal det bli herlig å spise vanlig mat igjen, og å sove på magen!

Powered by Labrador CMS