Med kurs for Antwerpen

Lørdag morgen satte «Christian Radich» kursen for Antwerpen, med 46 spente medseilere om bord. Variert vær har gjort turen spennende og innholdsrik.

Publisert

I SOLNEDGANGEN: Utkikken Edvard Rognlid har blikket godt festet mot horisonten. Foto: Hanne-Sofie Strømberg

Turen startet med litt røft vær nord for Stadt. Vi var bekymret for et uvær som skulle komme utenfor Statt, men på grunn av et bra mannskap klarte «Radich» å komme seg forbi t i god tid ved hjelp av motor. Det var mye dønninger og bølger, og noen var i bedre form enn andre. Likevel var humøret på topp blant de om bord.

Tirsdag var en god dag om bord på «Radich». God vind og bra forhold førte til at vi kunne sette det øverste seilet, røylen, i tillegg til øvrige stag- og sværseil. Da ble det også en god mulighet til å øve på stagvendinger og kuvendinger, noe som er blant det mest actionfylte som skjer om bord. Kapteinen ble fornøyd med stagvendingene, noe som passer bra før neste tokt som er første etappe i Tall Ships Races.

En av de frivillige hadde også bursdag om bord denne dagen. Else Mari Ødegaard Jensen fylte 22 år, som ble feiret med god jordbærbløtkake på stordekk. Godværet hadde også tittet frem, og stemningen på stordekket var utrolig hyggelig.

Denne turen over Nordsjøen har vært utrolig fin. Vi fikk oppleve stemningsfulle solnedganger, med visesang blant medseilerne. Det har også vært mye spennende og krevende operasjoner både i rigg og på dekk, i tillegg til mye fint vær.

I dag seiler vi inn til Antwerpen som er pyntet til fest. Antwerpen er en av vertskapsbyene i årets Tall Ships Races, som starter nå i helgen.