Med to knops medstrøm langs Bohuslän

De to aldrende shorthandedseilere hadde ingen stor dag på havet igår, men dag er det kystseilas og nye muligheter.

Publisert

Fra vår start kl 07.07.04 har vi ombord på «Solgang» hatt frisk seilas mot Hankø, ca 8 m/sek østlig, og to knops medstrøm driver oss mot mål i nærmere ti knops fart.

Vi var altså inne 04.04 idag morges etter en etappe fra Arendal som bragte både frustrasjon og feiende flott seiling. Frustrasjon fordi vi med asymmetrisk spinnaker måtte sløre oss mot målet, men våre spinnakerførende konkurrenter oppnådde samme fart gjennom vannet ved å styre rett må målet. Likevel hadde vi en feiende flott seilas fra Arendal til Marstrand. Særlig opplevde vi en nydelig aften og da vinden også dreide til vår fordel, ble i hvert fall avslutningen på etappen etter forventning.

Friskt fra morgenen av

Vestavinden som som utviklet seg natt til torsdag var på sitt friskeste igår formiddag og vi valgte en stund å seie uten genaker. Naturigvis tapte vi på dette, men mest tapte vi nok på at vi måtte krysslense for å kunne bære genakeren. Dermed seilte vi betydelig lengre enn konkurrentene, og konsekvenseene kom  tydelig til uttrykk på resultatlisten. Helt på tamp, både i klassen og over all og eneste trøst da vi gikk til køys ved 05-tiden var at fredagen ville åpne opp for ne muligheter.

Skiftende vind

Ogmuligheter skal vi nok få. I øyeblikket er det dragrace mot nord og vi er i ferd med å ta igen en liten klynge båter som startet foran oss. De store utfordringene, og derved mulighetene kommer nok senere idag da den fne børen vi i øyeblikket ha glede av, nok kommer til å løye.

Den danskeværtjenesten vi benytter spår at det ved 12-tiden skal løye og at vi før vekslende vind mellom øst og vest. Altså ingen solgangsvind selv om været ellers innbr til det.

De aldrende herrer Rudolf og Mikkel gleder seg over fin seilas og at Watsi TwoStar ikke er over før vi er i mål.

Powered by Labrador CMS