Medaljefinalen røyk for Ruth

Med 12 plass i dagens seilas hadde medaljefinalen vært sikret for Kristian Ruth. Det gikk ikke, men våre laserseilerne har likevel hatt en flott regatta i Melbourne

Publisert

Kristian Ruth kom dårlig ut i dagens ene seilas og var ca 25 på førtste runding. Senere var han involvert i massekollisjon ved lemerket og lå en stund bakerst i feltet, Det ble 28 plass til slutt og det holdt ikke for medaljefinalen med de ti beste imorgen. Ruth endte på 11 plass i regattaen der ca 30 seilere her rangert over ham på ISAFs liste.

Da hadde Stian Tuv en bedre dag på vannet idag. Med en flott 11 plass klartet han opp til 29 plass totalt.

Verdens antatt to beste, Tom Slingsby og Paul Goodison deler førsteplassen før finalen.

Etter noen dagers hvile reiser våre laserseilere til Terrigal der VM starter 5. februar. Nordmennen regner med at det kan bli mye vind under VM og skal derfor i dagene før mesterskapet trene i rå ristyrke. Ruth med matchvekt på ca 80 kg og Tuv med 75 kg trenger all den styrken de kan få i lår- og magemuskler for å være konkurranssedyktige i mye vind.

Peer Moberg ble nr. fire i den første seilasen idag, men måtte ta til takke med 28. plass i den andre ettewr å ha blitt påseilt i starten. Sammenlagt ble han nr. 13. Nå følger fire hviledager før VM som starter til uken.

Powered by Labrador CMS