Medaljekampen tapt?
Medaljekampen tapt?

Medaljekampen tapt?

Den amerikanske Ynglingen vant dagens ene seilas og da våre Ynglingjenter måtte nøye seg med 12. plass kan det se ut som om medaljekampen er tapt.

Publisert

Det hjalp ikke at Kong Harald var ute på Ynglingbanen idag. Jentene fikk det ikke til å klaffe og lå gjennom hele seilasen på 12. eller 13. plass og da USA vant seilasen med gullfavoritten  GBR på 2. plass, mens NED tok 4. plassen øker avstanden frem til medaljeplassen faretruende. Sarah Ayton, Sarah Webb og Pippa Wilson GBR leder nå regattaen etter syv seilsaer med 17 p, foren Mandy Mulder, Annemieke Bes og Merel Witteveen NED 22 p og USAs Sallyt Barkow, Carolyn Howe og Deborah Capozzi med 33 p. Norge på 10 plass har 46 poeng. 13 poeng kan selvfølgeløig hentes inn på de tre seilasene som gjenstår pluss medaljefinalen, men da tåler ikke de norske jentene flere dårlige plasseringer.

Kristian Ruth hadde heller ingen topp dag idag og med 17. plass er han i likhet med Ynglingjentene på 10 plass, akkurat nok til å klare medaljefinale. Her leder Diego Romero ITA 14 p foran Gustavo Lima ITA med 16, og argentineren Julio Alsogaray med 23. Ruth har 38 poeng og laserne syv seilaser igjen å seile før finalen.

Med plasseringene 14, 11 og 13 i dagens seilaser klarte ikke 49er seilerne å følge opp den fine seilingen fra andre dag. Christopher Gundersen og Frode Bovim ligger nå på 14. plass foran de ukrainske sølvvinnerne fra Athen og svenskene Jonas Lindberg og Kalle Torlén. De australske VM vinnerne Nathan Outterigde og Ben Austin leder regattaen med 29 p foran danske Jonas Warrer og Martin Kirketorp med 30 og Sibello-brødrene fra Italia med 40 p. Den norske båten må hente inn 23 poeng til Portugal for å nå finalen.

Det norske laget spiser i kveld middag med Kongen som forhåpentligvis kan hviske noen oppmuntrende ord i øret på seilerne.

Powered by Labrador CMS