Melges Norge satser på rekruttering

Som et ledd i å forbedre en av Norges tøffeste entypeklasser satser Melges Norge nå hardt på unge seilere.

Publisert

Melgesklassens Arne David-Andersen skriver:

Vi har lært oss at nye lag i klassen blir i snitt seilende i ca 10 år. Melges seiling er et meget godt alternativ for yngre seilere som er ferdige med jolle satsning og skal ta et tak i studier eller arbeid og derfor ikke kan gjøre en OL satsning, men likevel vil seile på et høyt nivå og  få mulighet til å seile internasjonalt.

Vi har nok en gang en båt til låns til et lag som vil teste seg i en kanskje det morsomste Norgesmesterskapet i 2010. Vi søker yngre lag som ser en framtid i klassen og ber seilere som kan sette opp et lag med 4-5 personer med vekt nær 360 kg om å søke til [email protected] Vi har i tillegg svært konkurransedyktige båter til utleie for NM i Haugesund 3.- 5. september.

Høstens andre muligheter er mange:  Vi har reserverplasser til ivrige seilere som vil prøve under hele Høstcupen som går over 3 helger i september og oktober på Hankø, og vi har leiebåter til disse regattaene.

Leielag vil få beste mulige oppfølging av klassens rutinerte seilere, en egen fadder og alt materiell som tuning guide og video om mannskapsarbeide.

Dette gir en unik mulighet for en flying start med sikte på deltagelse i neste års EM i Haugesund, der eliten i Europa vil samles. Med årets sølvmedaljør i VM på hjemmebane kan man få den beste oppkjøringen mot neste års EM.

En Melges kampanje i 2011 vil normalt ha et budsjett på ca 10000 til 15000 kroner per person i laget, dette dekker faste kostnader, reiser, avgfter, opphold og vedlikehold. Seil kan skaffes til svært gode priser om man kjøper fra de proffe lagenes lager av lite brukt seil. En god båt skaffes for ca. 200 000 kroner og oppover. VM Sølvbåten er en av klassens eldre og beviser at det er seilerne ombord som avgjør prestasjonene og ikke utstyret.

Se Melgesklassens teaser for EM i 2011 her

Powered by Labrador CMS