Mellebys lag kom godt igang

Det nyetablerte norske laget Full Medal Jacket fikk en fin start på VM i Melges 24. 8. plass i første seilase ble fulgt av en enda bedre plassering i den andre. Se video

Publisert

Eivind Melleby, Lars Horn Johannessen, Petrus Eide og Espen Stokkeland utgjør et meget rutinert lag som trolig er et av de best sammensatte norske lagene noen gang i Melges 24 klassen. Laget tok levering av ny båt rett i mesterskapets forkant, og allerede i gårsdagens treningregfatta viste de bra fart. Etter å ha kommet for sent til start seilte de seg opp til 17. plass.

I dagens VM start viste nordmennene at de kan være med i tetgruppen i dette mesterskapet, med gode plasseringssjanser. Etter en sterk 8. plass av 51 båter i den første seilasen fulgte Melleby & Co opp med en enda sterkere 4. plass.

Lette forhold preget første dag under VM i Melges 24. Petter Mørland Pedersen har vært i kontakt med seilerne på telefon fra USA og melder om veldig krevende og skiftende forhold, men at de klarte å holde trykket og konsentrasjonen oppe hele veien. Det gav resultater. Mange av forhåndsfavorittene slet i de lette forholdene. Rormann, Eivind Melleby forteller at de slet litt med å komme ut fra startblokka, men ved god taktisk seiling samt superspeed i båten klatret den sakte, men sikkert i hvert race. - Gutta er skikkelig i støtet og gjør min jobb veldig enkel, super gjeng jeg seiler sammen med, sier en lettet Eivind. - Jeg var litt spent på hvordan det ville gå etter en stund borte fra Melges, men det viser seg at VOR- og spesielt Starseilingen gjør at jeg holder koken også i andre klasser.

 

Full Medal Jacket seiler med helt ny båt, og trimmer Lars Horn Johannessen har bare godt å si om hans nye baby: - Med den farten vi har fått i båten etter kun to dager med tuning, blir det spennende å se hva vi kan få til utover uka. Nå gjelder det bare å få orden på startene. Samtidig er det viktig å ikke ta helt av etter en god start. Mye kan skje, men vi har definitivt fått det til når det gjelder båtfart, taktikk og teknikk hvilket er veldig tilfredsstillende. Gleder meg til fortsettelsen, sier han.

 

Dette er første regatta det nyetablerte laget seiler sammen. Målet er først og fremst å kunne hevde seg i klassen, hvor topp 10 er godkjent. Klarer laget å komme blant de fem beste er det veldig bra, i et felt spekket med kjente seilerprofiler.

Selv om mange av forhåndsfavorittene har både en og to dårlige seilaser i dag er det langt igjen og mye vil skje de neste dagene. Leder gjør West Marine Rigging, med favoritt Blue Moon hakk i hel. Vinden vil holde seg rundt 8-12 knop, før det piper på mot helgen.

 

Regattaen kan følges her

 

Resultater fra dagens seilaser:

1    55/ USA 655     West Marine Rigging / New England Ropes     LARSON    5    2    7.00  

2    62/ SUI 782     Blu Moon     Rossini    3    6    9.00   

3    13/ ITA 803     Gullisara     fracassoli    9    1    10.00   

4    17/ USA 587     WTF     Field    4    7    11.00   

5    34/ NOR 804     Full Medal Jacket     Melleby    8    4    12.00   

6    49/ USA 749     FULL THROTTLE     Burdick    2    12    14.00   

Powered by Labrador CMS