Isbjørnen

Mens det prates i Tromsø seiles det i Bergen
Mens det prates i Tromsø seiles det i Bergen

Mens det prates i Tromsø seiles det i Bergen

Publisert Sist oppdatert

– Når delegatene på seiltinget går til lunsj kl 13:00, har Bergens Seilforenings Isbjørnseilas for tur & hav, med flere seilere enn tingdelegater, vært i gang en times tid – om alt går etter planen.  De 30 påmeldte båtene er trolig på vei kryssende gjennom Lerøyosen i den meldte sønnavinden, mot Korsfjorden for å runde Kyrholmen eller Blia, forteller Jan Hjellestad i Bergens Seilforening.

 

– Arrangøren uttaler til seilmagasinet.no at de er godt fornøyd med deltagelsen i år også. 30 båter samler ca. 150 seilere, og det er ganske bra når temperaturen er rundt frysepunktet og det er snø i luften. Båtene representerer hele åtte seilforeninger, fra Stord i syd til Nordhordland i nord.  

LANGVEISFARENDE. – Mest  imponert er vi av båtene fra  Stord. Husk at de har 5–6 timers gange hver vei  fra Stord til Hjellestad for å delta. Men både Roy Nilsen og Jørund Fjøsne er lidenskapelige seilere, og de er blant de aller flittigste på regattabanen her vest, sier Hjellestad. 

I fjor var det rekord med 38 båter. Da var det egen Melges 24-klasse med seks båter. De er ikke med i år.

 

VINTERCUP. Isbjørnseilasen inngår i Hordaland Seilkrets’  Vintercup, som består av Nisseseilasen (desember), Neglespretten (januar), Snøføyken (februar) og Isbjørnen (mars). Deltagerne i disse regattaene er den «harde kjerne», som stiller opp år etter år, uansett vær, lisensspørsmål og hva annet man måtte beslutte på tinget.

– Isbjørnseilerne ønsker helt sikkert delegatene lykke til med tingforhandlingene, mens de tar seg en tur på fjorden.

 

– Visste du forresten at det kun er november som er regattafri måned for storbåtseilerne i Bergen-området? Spør Jan Hjellestad.