Mer dramatikk på Aker Brygge

Marginene er minimale og små feil straffer seg stort. Seilas var med å seile M32 i dag.

Publisert Sist oppdatert

Den norske M32 med Eivind Melleby og mannskapet Thomas Nilsson, Pål Tønnesson og Christian Løken har hatt en bratt lærekurve, men viste gode takter under andre dag på Aker Brygge. Christian Løken seilte fast mannskap på Knut Frostads 60-fots katamaran «Academy», mens Thomas Nilsson, Pål Tønnesson har erfaringer fra TP52 Wolfpack. Eivind Melleby er norges beste seiler, og har vist at han både mestrer Star og Volvo Ocean Race båter.

Lite duk

Det fortsatte med sterk vind, så mye at arrangøren bestemte to rev og ingen gennaker. M32 skyter fart opp over 20 knop. Vinden var ustabil, så det gjaldt å finne trykket. Regattaen foregår inne i Oslobassenget hvor det er trangt.

Små feil

Mens de andre lagene har lang erfaring hoppet det norske laget om bord denne uken. Seilas var med på dagens andre seilas. Da vant den norske båten starten, og ledet på første merket. Annen runde kom danske Jes Gram Hansen likt med Melleby på kryssmerket, men hadde fikk presset den norske båten opp i vinden, som så mistet all farten. Dermed røk topplasseringen.

Mer dramatikk

Tredje seilas ledet den norske båten igjen, denne gangen med god margin. Men igjen ble det en manøvreringsfeil. I en rask jibb ble rormannen tatt av løygangen og falt over bord. Fallet gjorde at stangen mellom rorene brakk. Eivind Melleby ble raskt plukket opp av en RIB, men styringen ble fikset. Båten var klar til neste race.

– Vi er fornøyde med dagen. Vi er på riktig vei. Nå er vi med. Vi har farten, og teknikken. Vi må jobbe med flyten, forteller Thomas Nilsson til Seilas.

Den danske båten Trifork leder etter andre dag foran Team US One fra USA og Essiq Racing Team fra Sverige. Den norske båten ligger sist.

Sammendrag fra dagens seilaser.

Direktesendingen i dag