Mer enn 40 seilere allerede registrert til kjølbåtranking
Mer enn 40 seilere allerede registrert til kjølbåtranking

Mer enn 40 seilere allerede registrert til kjølbåtranking

KNS og NORC har sammen utveklet et web basert rankingsystem for kjølbåtseilere. Nå kan alle som deltar i regatta registrere resultatene sine.

Publisert

KNS ønsker å gjøre flere norske seilere mer synlige og har i vinter utviklet en egen webbasert ranking for samtlige seilere. Alle som seiler i kjølbåtregattaer kan nå registrere sine resultater i en web basert løsning og de til enhver tid beste seilerne vil figurere på en 20 på topp liste. Rankingen finner du via link fra www.kns.no eller direkte på www.seilrankingen.net

- Det er som oftest bare skipperen som kommer i fokus når resultatene offentliggjøres. Seilrankingen vil bidra til å synliggjøre alle de dyktige seilerne vi har i Norge, sier Anders Myhre, styremedlem i KNS, leder av havkappseilingskomiteen og en av initiativtakerne til prosjektet. Han forteller til Seilas at 40 seilere allerede har registert seg.

Den webbaserte løsning er nå klar. Her kan seilerne registrere seg med navn, hvilke regattaer de har deltatt i og plassering. Seilerne blir deretter rangert etter plasseringer. Seilrankingen er ment for kjølbåtseilere. Reglene er enkle og komiteen regner med at selvjustis og ærlighet vil sørge for at systemet fungerer.

Norwegian Offshore Racing Club har deltatt i prosjektet og er representert i havkappseilingskomiteen.

- Dette kommer til å bli et nyttig verktøy for å synliggjøre den jobben som mange seilere gjør i det stille. Dessuten vil forhåpentlig konkurransen bidra til at norske seilere blir enda flinkere og at dyktige mannskaper blir mer ettertraktet, sier Lars Erik Heibek, styremedlem i NORC.

Powered by Labrador CMS