Mesterlig avslutning av Ruth

Kristian Ruth seilte sterkt også i dagens medaljefinale. Uten havari ville han ha sikret pallplassering

Publisert

Med 3. plass i medaljefinalen fullførte Kristian Ruth regattaen med alle sine plasseringer blant de ti beste i feltet som talte 55 båter. Med 14 plass eller bedre i en av de seilasene har hadde rigghavari hadde han greid en plass på pallen. I de to seilasene der storseilet røk og masten brakk lå han på 3. og 10. plass rett før målgang. Derfor var Kristian Ruths prestasjon en av årets beste av norske seilere, og uten tvil en viktig oppmuntring i satsningen videre mot OL etter en sesong der det meste har buttet imot for nordmannen. Ruth var i denne regattaen på høyde med brtenes OL uttatte Paul Goodison som også leder verdensrankingen i Laser.

Også for Stan Tuv var regattaen også et steg framåt. Med 7. plass i dagens ene seilas endte Nesoddgutten på 17. plass sammenlagt.

Resultater Laser

1 THOMPSON Nick GBR 37.0

2 GOODISON Paul GBR 40.0

3. KAMRATH Malte GER 51.0

4 SUNESON Kalle SWE 55.0

5 PRUVOT Corentin FRA 59.0

6 PRUVOT Felix FRA 77.0

7 CLAESON Arvid SWE 78.0

8 WIGFORS Johan SWE 90.0

9 RUTH Kristian 91.0

Jannicke Stålstrøm hadde også en fin regatta i Weymouth. I et felt der damer og herrer seilte sammen, hadde Jannicke bare en mann foran seg på listen, danske Jesper Nors. I seks av seilasene har det blåst 24-35 knop for brettene. - Bare det å kjenne farten på unnavind på i 30knop er et adrenalinkick i seg selv, sier Jannicke til Seilas. - Teknisk går det bra, strategisk er det mye som skjer her. Når det blåser så mye starter jeg med feltet for å være med når det skjer. Da blir det mindre risker å ta. Men det er endel store vindkantringer her , sier Jannicke som har manglet noe av toppspeeden, men til tider har seilt svært raskt. - Jeg har seilt veldig gjennomsnittlig og har ikke tatt noen store sjanser. Det har vært en bra regatta med god seiling og konkurranse. Britene gjør en veldig god jobb her!! jeg tror det var veldig riktig å dra hit når jeg ser på hvor lite regatta vi har før VM i januar, avslutter Jannicke

Resultater RS:X 8.5 kvm

1 SHAW Bryony F GBR 20.0

2 MANCHON Blanca F ESP 30.0

3 NORS Jesper M DEN 39.0

4 SRADNICK Wiebke F GER 47.0

5 STALSTROM Jannicke F NOR 59.0

Powered by Labrador CMS