Mesterskapshelg i trebåtenes tegn

Det blir bare trebåter å se når Kragerø Seilforening samler BB11, terner og kogger til mesterskap i helgen. 12.5 kvm har sitt mesterskap i Ålesund, mens Andungemersterskapet der riktignok også plastbåtene får delta, samles i Asker. IOD Princess og IOD har sine mesterskap i Tønsberg,

Publisert

Kragerø Seilforening slår på stortromma og arrangerer NM for både BB11 og Kragerøterner, mens Koggene ikke kvalifiserer til NM og må nøye seg med å seile klassemesterskap. Foreningen samler alle aktiviteter poå ett sted og såvel båtene som alle sosiale arrangemenrts blir lagt til Gunnarsholmen ved Kragerøs gjestehavn. BB11 starter sitt mesterskap allerede fredag, mens de øvrige starter regattaen lørdag. Målet er syv seilaser for BB11, fem for terner og fire eller fem for kogg. Seilas´ Mikkel Thommessen med sønn Jakob blir blant deltakerne i BB11 klassen og håper å utfordre NM vinneren de to siste årene, Jørn Pettersen, (se bilde over).

Andungemesterskapet går som vanlig i Asker, Arrangøren håper på deltagelse av 25-30 båter. Fjorårsvinner var Torgeir Pdersen/Terje Sorteberg, mens «Team Bad Girls» med formannsfrøkna til rors skal forsøke å forsvare damepokalen de vant ifjor.

NM i 12.5 kvm alternerer mellom Risør og Ålesund, I år er det Ålesunds tur til å arrangere mesterskaper og de får besøk av en håndfull Risørseilerne, foruten at de to nybygde båtene fra Vietnam får sin regattadebut i mesterskapet.

De vakre klassikerne IOD og IOD Princess samles i helgen ved Fjærholmen der Tønsberg Seilforening arrangerer mesterskap for disse klassene. IOD får ikke nok båter til å sikre seg NM satus, mens det er godt håp om å samle 20 båter i lillesøsteren IOD Princess. Favoritter er Martin Rygh i IOD og Steinar Wøien i Princess. I Princessklassen blir det ekstra spennende i år da Reidar Sørensen som leder tirsdagsregattaene og Espen Aker og Anders Krogholm, som tidligere har vunnet flere NM i Princess stiller til start.