Mini-Transat i gang med norsk deltager

Ståle Jordan er som en karikatur av havet, skriver regatta arrangøren på sin nettside om den norske deltageren. Han stiller i den tøffeste klassen.

Publisert

Soloseilasen starter i La Charente i Frankrike og går til Bahia i Brasil. Seilasen er delt inn i to etapper. Første etappe går til Funchal på Madeira. De små båtene vil da krysse Biskaya med fare for mye vind, sjø og kryss. Distansen er på 1100 nm. Andre etappen går fra Madeira til Brasil. Distansen er på 3100, så totaldistanen er 4200 nm. Starten gikk i går. Forholdene var fantastiske. 15 knips vind fra nordøst og lite sjø. Første etappe vil ta ca en uke.

To klasser

Regattaen seiles i to klasser. Alle båtene er kun 6,5 meter lange, men en klasse er for seriebyggete båter, og den andre klassen er for utviklingsbåter. Jordan stiller i klassen med utviklingsbåter som er mer ekstreme. Dette er også den tøffeste klassen. I klassen av seriebyggete båter stiller det 49 båter. I Prototype-klassen stiller 36 båter. Av disse er åtte båter nybygget for regattaen.

Et stykke bak

Ståle Jordan deltok i Port Médoc i fjor som gikk fra Les Sabbles til Azorene. – Jeg kom sist av protoene, men jeg fullførte. Kun halvparten av flåten kunne ikke si det.

Årets regatta forventer jeg å lide. Jeg er uten sponsorer, og er ikke skikkelig klar. Det blir en lang kamp mot ukjente hendelser. Kommer jeg midt på listen er jeg veldig fornød, sier Jordan.

Etter nattens seilaser ligger Ståle Jordan på 30. Plass med fem båter bak seg. Det er 54 nm til lederbåten.

Uheldig før start

På vei mot start med båten på henger veltet hengeren på motorveien og båten ble skadet. Skrogsiden ble knust, men lot seg reparere før start.

Ståle Jordan er godt kjent for Seilas lesere etter dramatisk forlist utenfor Kapp Horn i 2006. Han prydet forsiden av Seilas nummer tre 2006.

Du kan lese om hans dramatiske forlis her.

Du kan følge regattaen her.

Her er en film som viser hvordan en Minitransat båt ser ut.

Powered by Labrador CMS