Minste båt i mål

Brødrene Atle Berg og Kjetil Berg Veire fra Dalsbygda utefon Røros deltok for tredje gang, men aldri har de vært i mål tidligere enn i år.

Publisert

Atle Berg og boren Kjetil Berg Veire har fraktet med seg sin 18 fots Micro Challanger «Plenty of Gold» fra Dalsbygda ved Røros for å seile Færdern. Båten er klart minst, hvis vi ser bort fra Formula-katamaranene

– Det er veldig artig å være med her, og det å våkne til kalddusj i Horten Roklubb hører med til opplevelsen, smiler brødrene fra bygda ved Røros.

Men sine 550 kilo tar Atle Berg båten på henger bak Landroveren og kjører til Oslo i ens ærend for å delta i Færdern for tredje gang.

For to år siden, da det var vindstille, måtte gutta bryte for å rekke inn til Horten i tide.

– Men i år kom vi inn i to-tiden om natten. Spesielt er de fornøyd med at de lå an til fjerde plass i klassen ved runding Slemmestad. Men så tapte gutta alt etter å ha gått vest for  Håøya. Dette var dog en kalkulert risiko som to brødrene hadde planlagt at  måtte prøves ut før eller siden. Så de angrer ikke, selv om dette ikke lønte seg i ettertid, ler innlandsseilerne, som til slutt endte på 15.plass av 18.

Atle forteller om stor seilglede med å ha en liten båt.

– Den er rommelig til to voksne, men litt for liten hvis vi er tre og skal overnatte.

Hjemme i Dalsbyga har «Plenty of Gold» innsjøene Savalen og Femunden som nærmeste «havner». Eieren understreker at Micro Challangeren er en bruksbåt, som ble kjøpt fra Tyskland for fem år siden for å ha en trailbar båt som kunne fraktes med bil i feriene.