Moberg nr. åtte på Palma

Prinsesse Sofias Cup ble avsluttet i dag og den beste prestasjonen sto Peer Moberg for. I et felt med alle de beste tilstede ble han til slutt  nr. åtte i Finnjolleklassen.

Publisert

 -Regattaen har vært preget av skiftende forhold, med veldig ustabil vind. Med dette resultatet er Peer i rute i forhold til OL. Det har vært lett vind under regattaen, med et par unntak. Det lover godt med tanke på OL i Beijing, der det er forventet lite vind uttaler Sportssjef i Norges Seilforbund, Espen Guttormsen fra Palma.

Ynglingen skuffet i i oppladning til EM

Den norske Ynglingen med Siren Sundby, Alexandra Koe, OLfoed og Lise Birgitte Fredriksen skuffet under World Cupen i Palma. De ble til slutt nummer 15. -De må forbedre seg vesentlig foran EM som starter om en uke, sier Guttormsen. Jentene har imidlertid slitt med en mast som har vært skjev. De fikk ny mast i Palma, og måtte bøye den mye før starten av regattaen, men det har ikke vært nok. De har slitt med dårlig fart i båten. -Vi får håpe en uke med intensiv trening gjør underverker, sier Lise Birgitte Fredriksen.

Tett i OL-uttak for Lasergutta

Norge er nasjonskvalifisert for OL i Laser, men hvilke av seilerne som får dra til Kina er enda ikke avklart. De norske Laserseilerne hadde sin første av tre OL-uttakninger i Palma. Stian Tuv ble best av de norske, med en 12. plass, mens Kristian Ruth ble nummer 13. Det skilte kun to poeng mellom dem. Se utdrag av resultatlisten her: 

12  Stian Tuv    186  p  15     8     14     3     13     17     34     6     DNC

13  Kristian Ruth    188 p  1     7     4     DNF     15     4     30     17     DNC

- Dette er en god indikasjon på at gutta er i form og et oppløftende resultat. Alle de beste Laserseilerne har deltatt i denne regattaen, sier Guttormsen.

    Det var kun Ruth og Tuv som kvalifiserte seg til gullfinalen av de norske. Nærmest disse var Mathias Mollatt, som ble nr.57.

Cathrine Gjerpen nr. 3 i Laser Radial

Det har vært tre norske Laserjenter i Palma. Samtlige seilte medaljefinalen i dag. Cathrine ble nummer fem i dag, og sikret dermed bronsemedalje sammenlagt. Anette Melsom Myhre ble nummer fem, og Marthe Enger Eide nummer ti. Det var 20 båter med i feltet, som var sterkt redusert grunnet VM som ble arrangert på New Zealand i samme tidspunkt.

    I denne klassen er også Norge nasjonskvalifisert, men det nasjonale uttaket er ikke klart. Jentene har sine uttakningsregattaer i Europlympregattaen i Hyerés, Frankrike i april og i Medemblik, Holland i mai. Elin Samdal avsluttet akkurat VM på New Zealand, der hun ble nummer 34. Jentene møtes altså om en måned til første uttaksregatta.

Powered by Labrador CMS