Moberg til medaljefinale

Finnjolleseilerene Peer Moberg, KNS avsluttet bra i Mallorca idag og er klar for medaljefinale imorgen. Laserne i herreklassen startet ikke idag og de norske ble stående med gode plasseringer, men ikke godt nok til medaljefinale.

Publisert

Med 12. og 13. plass var de to Laserseilerne klart innenfor de forventninger sportssjef Espen Guttormsen hadde på forhånd. Etter to vintre med effektiv trening i Australia kan det nå endelig se ut som om Kristian Ruth og Stian Tuv er i ferd med å etablere seg i verdenstoppen. At de to seilerne har dratt hverandre frem til et høyere nivå er i hvert fall hevet over tvil. Nå blir det spennende hvem av de to som blir best i regattaene fremover og som derfor får seile i OL. Litt ovveraskende var det Tuv som tok det første stikket på Mallorca.

Jentene har levert en god regatta, selv om alle de beste seilerne i klassen har vært og seilt VM på New Zealand. Gledelig er det at Norge i begge laserklassene er i ferd med å bygge opp et bra miljø med 5-6 seilere i hver klasse som nå satser videre.

Per Mobeg er kanskje den mest pålitelige av de norske seilerne i øyblikket. Uten å ha seilt spektakulært har han plukket poeng jevnt og trutt og han er  nå klar for medaljefinalen der han har muligheter for å avansere ytterligere.

Den store skuffelsen på Palma er Ynglingjentene som i et felt på 16, endte helt nede på 15 plass, med kun én plassering under ti. Her må nok justerigner til og det skal blir spennende å se hvilke konklusjoner jentene og trenerne kommer til fremover.

Finnjolle

1   Ben Ainslie  GBR  17   

2   van Kljakovic Gaspic  CRO   43   

3   Zach Railey USA   61   

4   Daniel Birgmark  SWE   69   

5   Jonas Høgh-Christensen  DEN   80   

6   Rafael Trujillo Villar  ESP  80   

7   Pieter Jan Postm NED  85   

8   Peer Moberg NOR  92   

Laser

1      Paul Goodison GBR  17   

2      Nick Thompson GBR    26   

3      SWE Rasmus Myrgren    36   

4      Geritzer Andreas AUT   38   

5      Javier Hernandez Cebrian  ESP  44   

6      Gustavo Lima   POR 48   

7      Maciej Grabowski  POR  53   

8      Johan Wigforss  SWE  58   

9     Andrew Campbell  USA 62   

10   Julio Alsogaray  ARG  65   

11    Giacomo Bottoli   ITA  69   

12    Stian Tuv  NOR  76   

13    Kristian Ruth NOR    78   

102 delt.

Laser Radial

1. Petra Niemann GER 8

2. Cathrine Gjerpen NOR 30

3 Anette Melsom Myhre NOR 31

Powered by Labrador CMS