Morsomt 2.4 meter felt i Integrert Cup

De store stjernene står over Oslo, men Steff Herbern har fått med seg mange spennende norske seilere som skal få brynt seg mot flere gode svensker.

Publisert

Bjørnar Erikstad, bildet over, er favoritt på Aker Brygge

Integrert Cup som er en del av Oslo Race Week starter mandag 7. juni med 16 deltakere som gjennom puljer á fire båter skal gjennom et kvalifiseringssystem der de to beste fra hver pulje går videre, til finalseseilaser onsdag 9. juni der vinneren blir den som først vinner to seilaser.

Vår beste 2.4 seiler Bjørnar Erikstad får konkurranse fra verdenscuplederne i Starbåt, Eivind Mellby og Petter Mørland Pedersen og verdenscuplederne i den paralympiske klassen Sonar Marie Solberg og Aleksander Wang-Hansen. Som om det ikke er nok av interessante momenter knyttet til disse, stiller konstruktøren av den mest anvendte 2.4 meteren, selveste Peter Norlin, som blant annet får følge av landsmannen Bo Hedensjø.

Blant andre deltakere er Peder Lunde jr. som i år skal feire 50 års jubileum for sin olympiske gullmedalje fra OL i Flying Dutchman som han sammen med Bjørn Bergvall vant som 18-åring i Roma. Peder tok 2. plass i Drakeklassen i Aker Brygge Cup og stiller også i finaleseilasen for denne delen av regattaen førstkommende torsdag. Også verten Steff Herbern, som er en habil 2.4 meter seiler, stiller til start. Det samme gjør sportssjefen i Norges Seilforbund Espen Guttormsen og Helly Hansens Karl-Einar Jensen.

Det blir med andre ord litt av et felt, med mange at norsk seilsports mest profilerte utøvere på plass. Til å kommentere finalene kommer som vanlig Jon Herwig Carlsen og undertegnede, begge ett år eldre og klokere enn ifjor.

Powered by Labrador CMS