Moss Raymarine Race - sport og moro

Helgen 20-22 august inviterer Moss Seilforening og Belamarin AS nok en gang til Moss Raymarine Race, en sommerseilas for alle seilentusiaster.

Publisert

I pressemeldingen fra Moss Seilforenjng heter det:

Moss Raymarine Race er et arrangement med et mangfoldig tilbud som byr på høyt sportslig nivå, med en hyggelig sosial ramme. Årets Moss Raymarine Race har noe å tilby de fleste; distanseseilas med havseilere, baneseilas hvor du vil finne landets største og beste havseilerne (kanskje kommer Kongen i år også) samt jolleseilas og matchrace sentralt i Moss havnebasseng.

Fra havseilere til jolle

Årets Moss Raymarine Race vil som tidligere omfatte rankingseilas for ORC og regionmesterskap for NORLYS, distanseseilas for LYS og lagseiling. I tillegg vil programmet inkludere internasjonal matchracing for DS 37 og jolleregatta for RS Feva hvor deltakere fra hele landet er invitert.

NORC ranking og NORLYS regionmesterskap samler de hotteste båtene i Norge i en tøff fight på pølsebane vest av Jeløy. Vi forventer 60-70 båter i denne klassen, der de største er over 50 fot. Kanalen på sydsiden av kanalbroen vil bli preget av disse båtene fra de ankommer fredag kveld. På nordsiden av kanalen vil tur og havseilere sette sitt preg. Disse seiler på bane tilpasset værforholdene med både start og målgang nord for Kanalbroen, og med en runding helt inne ved Tollbodkaien. Søndag legges målgang utenfor Søly båthavn, syd for Kanalbroen, for å gjøre hjemturen kortere for de fleste.

Matchracing og jolleregatta er publikumsvennlige arrangement med speakertjeneste og seilaser like utenfor Fleischer brygge sentralt i Moss. Her vil det være full aktivitet fra klokken 10:00 og frem til siste målgang som er beregnet til klokken 16:00 begge dager.

Formula18 vil ha treningssamling på NM-banene på Værla og i området rundt Revlingen, med base i Søly båthavn. Disse raske katamaranene skulle sikre for fargerik fartsfest syd for kanalen både lørdag og søndag.

Rekruttering

For å senke terskelen for uerfarne regattaseilere, tilbyr Moss Raymarine Race informasjon og kursing samt bistand fra erfarne seilere som kan veilede i regelverk og bidra til å sikre en trygg seilas i regatta sammen med de ”proffe”.

Ungdom som er nysgjerrige på seiling, får anledning til å prøveseile med drevne jolleseilere i Feva-jollene. Det vil være åpent for prøveseiling fredag mellom 18:00 og 20:00. Lørdag og søndag vil det være avsatt joller til prøveseiling hele dagen; her er det bare å møte opp med godt humør (husk du kan bli våt - så et skift kan være greit). Resten får du låne.

Underholdning og informasjon

Sail-Camp vil være i teltet på Tollbodkaien mellom Peppes Pizza Tollboden og Fiskebasaren. Dette blir base for alle deltakere, med informasjon, mat & drikke samt underholdning. Fredag kveld blir det Live Jazz i Sail Camp fra båtene ankommer. Lørdag kveld blir det festmeny med skalldyrtallerken fra Fiskebasaren og Peppes Pizza Tollboden. På dagtid vil Sail-Camp være åpen for publikum hvor medlemmer fra Moss Seilforening vil informere om både seiling og utstyr.

Festivalhelg

Moss Raymarine Race arrangeres som en del av Kanalfestivalen, i samarbeid med Peppes Pizza Tollboden, Fiskebasaren og Visit Moss. Samtidig arrangeres Matfestivalen i Moss sentrum. Vi venter et yrende liv i Moss både på dag og kveldstid, til lands og til vanns. Lørdag kveld kan seilskoene byttes ut med festskoene - da er det konsert med DiscoFlash og BoneyM på Tollbodkaien.

Powered by Labrador CMS