Mot innstilling av Gjerpen

KNS jenta Cathrine Gjerpen avsluttet den ordinære regattaen i Keiler Woche på 8. plass og er dermed som eneste norske seiler klar for medaljefinale, - og OL?

Publisert

Det foreligger ikke noe offisielt fra Norges Seilforbund om instilling til den ledige plassen i Laser Radial til OL, men etter det Seilas kjenner til vil forbundet gå inn for den beste norske jenta i Kieler Woche, selv om det i Kiel har blåst mer enn det man har grunn til å tro det vil gjøre i Qingdao, men vind fra 12 knop og oppover.

Cathrine Gjerpen har seilt sterkt i hele uken og har mange OL seilere bak seg på listen, blant dem New Zealandske Jo Aleh, Anna Tunnicliffe fra USA og den tyske jenta Petra Niemann. Mellom Tunnicliffe og Niemann, på 18. plass endte den andre norske OL kandidaten Elin Samdal som etter å ha vært den ledende norske jenta i Laser Radial nå kanskje må se OLplassen forsvinne i det fjerne.

Om NSF instiller Gjerpen til OL går vi ut fra at Olympiatoppen sender henne til Kina. Hun er en av de unge lovende seilerne som NSF satser på mot 2012 i England og da er det viktig at 21 åringen allerede nå får olympisk erfaring.

8. plass og medaljefinale blir det også på brettseileren Jannicke Stålstrøm som avsluttet dagens seilaser med 6. plass.

Peer Moberg ble nr 11 i Finnjolle, Christopher Gundersen og Frode Bovim tok sin hittil beste plassering i en Grade 1 regatta med 12 plass og Kristian Ruth endte denne gangen på 22 plass i LAser klassen.

2.4 meter klassen seiler ikke medaljefinale og avslutter Kieler Woche imorgen med to seilaser. Dermed har Bjørnar Erikstad muligheter for å klatre fra 11. plassen han holder etter dagens seilaser. Erikstad strever stadig med startene og har her et stort handikap i forhold til konkurranetene ved at han med sine korte armer er hemmet i å ta raske manøvre som krevet hurtige justeringer av seilene.

Powered by Labrador CMS