Mørland Pedersen tok sitt andre NM gull

Petter Mørland Pedersen, Anders Lofterød, Joachim Nærø, Didrik Godaker og Petter Hessen vant i helgen NM i matchseiling.

Publisert

KNS  arrangerte i helgen åpent norskmesterskap i match racing på Oslo banen. Ti lag ble invitert til stevnet, seks norsk , tre danske og ett engelsk. 

 

Petter Mørland Pedersen har i hele år jobbet konstruktivt med laget sitt nettopp for å samle nok poeng for kunne søke deltakelse i internasjonale matchseilaser. NM Gull i Oslo var hovedmålsetning denne sesongen og laget innfridde etter en noe treg start på mesterskapet lørdag. Med seg om bord hadde han Anders Lofterød, Joachim Nærø, Didrik Godaker og Petter Hessen.

 

- Vi havnet i omseiling på lørdag med to  andre lag og måtte vinne en av dem for å komme videre til finale-seilingen søndag. Vi vant over storebror Bjørn hvilket var strålende humrer Petter

 

Søndagens seiling med semi-finaler ble noe tøffere for Petter og hans lag, men de vant til slutt bronsefinalen hvilket gav NM gull da begge lagene foran dem var fra Danmark. Det deles ut medaljer kun til norske lag.

 

Med dette har Petter Mørland Pedersen vunnet to NM Gull i år og dette setter noe press på hans makker i Starbåten Eivind Melleby. Han har kun ett NM gull fra Drake. Petter vant tidligere denne høsten i X35 klassen, da også med Anders Lofterød og Joachim Nærø om bord.  

 

- Det har vært en fin seil-sommer selv om jeg har hatt noe problemer etter kneoperasjonen. Nå føles alt så mye bedre og jeg kan starte med Starbåt trening igjen. Neste stopp er Brasil i november hvilket gir meg litt ferie og skole før oppholdet i Rio i vinter.

 

Marianne Middelthon var tilbake fra Laser VM og dømte flott under helgens mesterskap. Det er alltid mye å lære av Marianne og seilerne ønsket tilbakemelding på avgjørelser under mesterskapet

 

- Det var for det meste enkelt å dømme denne helgen da seilerne var flinke, men noe er det alltids å sette fingeren på. Jeg syner noen av seilerne på at de ikke kan alle reglene godt nok og at det flagges for mye. Vi dommere blir noe fortvilet av dette, sier Marianne.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS