Mye nytt og spennende i LYS R36

LYS R36 er Færderseilasen største klasse med 52 båter. Her er det ogs mye nytt og spennende. En av nykommerne det stilles forventning til er Andreas Brunvolls Seaquest 36

Publisert

Reichel Pugh Yacht Designs Seaquest 36 var årets båt i 2004 kåret av amerikanske Cruising World and Sailing World. Båten som nå bygges i England har tidligere i år hatt sin regattadebut i Norge. Andreas S.T. Brunvoll har byttet ut sin First 31.7 med en slik båt. Etter sigende gjør den mer enn 5 knop i tilsvarende vindstyrke. Er det riktig skal konkurentene få noe å bryne seg på fra båten som har samme LYS tall for X-35, 1.34. 

En annen spennende nykomling er Archambault 35, båten som har vakt furore i regattaer den har stilt opp i tidligere i år. I Spi Ouest regattaen var den for eksempel helt dominerende i sin klasse. Nå finnes det ett eksemplar av båten i Norge. Også den har 1.34 i LYS og seiles av Steinar Berg.

Det disse to først og fremst får bryne seg på er et knippe på fire X-35, den ene med Dag Usterud som skipper. Og er det noen som kan få en båt til å gå, er det nettopp Usterud.

I R36 klassen er det også mange andre interessante båter, særlig fra First, X-Yachts og Elan.

Hele ti First 36.7, åtte av dem med LYS 1.29, en med 1.28 og den  tiende  med hele 1.31. Morten Gaarud med sin X-37 «Breezin» er alltid farlig i Færdern. Med 1.32 skal han gi tid tid søsterbåten «Next Christine», Terje Roaas med 1.31. 1.31 har også Rudolf Ugelstads Pronavia 38 «Solgang», ny ifjor. Klassen starter kl 13.40.

Powered by Labrador CMS