Nergaard klar til å forsvare Gullpokal og VM i 5.5 meter

Med fersk sølvmedalje fra VM for Melges 24 er Kristian Nergaard favoritt til regattaene på Gardasjøen i 5.5 meter som starter til uken.

Publisert

Kristian Nergaard har uansett mannskap vært verdens beste 5.5 meter seiler de siste årene med seire både i seilasene om den ettertraktede Skandinaviske Gullpokalen, et trofé laget av Fabergé for Nyländska Jaktklubben i 1920 og som lenge var et av verdens gjeveste seiltroféer. Den ble seilt om i 6 meter klassen frem til 1953 da 5.5 meteren tok over. Kristian Nergaard troner på listen over dem som har vunnet pokalen flest ganger, fem ganger som rormann og tre ganger som mannskap hos faren Kalle Nergaard. Han har vunnet pokalen de to siste årene, etter å ha vunnet første gang som rormann i 1994.

Gullpokalseilasene starter i Torbole på Gardasjøen 1. september med en båt fra hver nasjon og går inntil en båt har vunnet tre seilaser. Båter som står uten seier etter de tre første seilasene er ute av dansen.

I verdensmesterskapet som starter etter at Gullpokalen er over deltar tre norske båter, foruten Nergaards «Artemis» stiller Petter Fjeld i «Clark Kent» og Are Huser/Carl Christian Ferner i «Plan B», alle moderne båter bygget i Sveits. Fjeld tok bronse i siste VM på Hankø i 2009 or er medaljekandidat også til dette mesterskapet, men favoritten er igjen Kristian Nergaard som for anledningen seiler sammen med Peer Moberg og Petter Mørland Pedersen. Det største utfordringen får han trolig fra sveitseren Flavio Marazzi som oså er en av verdens beste Starbåtseilere.

Powered by Labrador CMS