Nergaard verdensmester i 5.5 meter

Kristian Nergaard tok storeslem under regattaene på Bahamas da han vant både den skandinaviske Gullpokalen og verdensmesterskapet for 5.5  meterne.

Publisert

Nergaard som under VM hadde med seg Harry Melges III og Mark Strube behøvde ikke å seile i fredagens siste seilas og kunne derfor overlate til sveitserene Flavio Marazzi, Stefan Haftka og Renato Marazzi og Bahamas Gavin McKinney med nordmennene Peter Hauff og Lars Horn Johannessen å slåss om sølvmedaljene. Marazzi som er regjerende Europamester i Star dro konkurrentene med seg på en skikkelig bærtur i den siste seilasen, og med 10 plass mot Bahamas 9. sikret sveitserne, som har vunnet de to siste verdensmesterskapene, sølvmedaljene i dette.

Kristian Nergaard blir dermed en av de mestevinnende seilerne i 5.5 meter klassens historie, da han i tillegg til sine egne mesterskap også har flere seire både i VM og gullpokalseilaser sammen med sin far Kalle. Under seilasene om Gullpokalen hadde han denne gangen med seg Petrus Eide og den svenske America´s Cup seileren Johan Barne.

Foruten Nergaard deltok tre norske skippere i mesterskapet. Petter Fjeld som seilte sammen med Thomas Borgen og Christen Horn Johannessen endte på 7. plass etter å ha avsluttet regattaen med to 3. plasser. John S. Platou som hadde starseileren Petter Mørland Pettersen og en engelsk seiler ombord endte på 12. plass og Are Huser som seilte sammen med brødrene Alexander og Carl Christian Ferner ble nr. 18.

Det er fornyet interesse for den elegante 5.5 meteren i Norge, Alle forrrige generasjons båter, 12 i alt er nå samlet i Risør, og i tillegg til de fire moderne norske båtene som deltok på Bahamas kommer to nye båter til Norge på forsommeren, til henholdsvis Odd Roar Lofterød og Eivind Astrup. Verdensmesterskapet og gullpokalseilasene for 2009 er lagt til Hankø der vi kan regne med en sterk norsk flåte.

Powered by Labrador CMS