Askøy Seilforening

Nesten rundt Askøy
Nesten rundt Askøy

Nesten rundt Askøy

Askøy Seilforening varsler om endringer i årets Askøy Rundt.

Publisert Sist oppdatert

Askøy Rundt, Askøy Seilforenings mest tradisjonsrike og største regatta, finner sted 15. august, og selv om ikke alle detaljene er på plass, røper foreningen at det blir endringer sammenlignet med tidligere arrangementer.

Årets regatta er den 39. i serien.

– Selv om det har vært gjort endringer med selve løpet og i hvor en gikk i mål, har selve konseptet, med overnatting og et arrangement på Herdla lørdagskvelden, vært holdt uforandret alle disse årene, forteller Harald Gjøsæter i Askøy Seilforening.

I år blir det imidlertid litt annerledes, og Askøy Seilforening ønsker å avslutte regattaen på sitt eget seilsenter ved Hanøytangen.

– Når vårt flotte seilsportsenter nå nærmer seg fullføring, ønsker vi å utnytte anlegget også i denne viktige regattaen. Så i år ønsker vi å prøve noe helt nytt; å flytte starten noe nordøstover, for eksempel til Askeneset, og så la løpet gå helt rundt til for eksempel Ramsøy. Deretter går båtene inn til seilsportsenteret og arrangementet lørdag kveld gjennomføres her, sier Gjøsæter.

– Om været er bra, kan vi være på kaien, om det regner kan vi være inne i klubbhuset eller i båthallen.

Han sier at opplegget åpner for muligheten for enten å avslutte arrangementet lørdag kveld, eller å gjennomføre en ny regatta søndag.

– Her vil vi prøve oss litt frem og se hva som fungerer, slutter han.