NM favorittene klare

Team Brodinas og Team Normar leder hver sin klasse i årets NORC Ranking foran helgens ORC NM. Lagene skal slåss mot 23 andre båter klare til kamp om heder og ære.

Publisert

Bildet over: Team Normar har imponert med den nye First 40 hittil i sesongen

Mange av landets aller beste storbåtseilere samler seg på Fjærholmen utenfor Tønsberg i helgen. Tønsberg Seilforening er vert for Norgesmesterskapet i ORCi, som er det nærmeste man kommer et NM i storbåtseiling. Det er flere som er favoritter til pallen under årets NM. Vi har snakket med de to lagene som har seilt jevnest best i 2009 sesongen, og som helt klart har et favoritt stempel på seg under storbåtoppgjøret.

 

Jan Martin Brodin, skipper på Team Brodinas, leder rankingen i den minste klassen med sin Vrolijk 37. I fjor ble de nummer to i rankingen, men i år har de planer om å forbli på toppen også etter NM.

-  Det er andre sesong for oss i denne båten, og siden vi tok andreplass i NORC rankingen i fjor må vi jo ta et steg videre i år. Fjorårets NM resultat ble ikke så bra mye grunnet en spjæret kjøl, så vi skal forbedre den plasseringen også, sier Brodin.

 

Han er veldig fornøyd med NORC rankingen, men skulle gjerne sett flere deltakere i den lille klassen.

-  Pølsebaner er definitivt den morsomste formen for regattaseiling, og med alle de båtene som er med i andre regattaer så ser jeg ingen grunn til at det ikke bør være flere som deltar i NORC rankingen også, sier Jan Martin Brodin.

 

Jørn Erik Ruud og hans mannskap i Team Normar har seilt regatta sammen i mange år. I år er første sesong med en ny First 40. Laget leder rankingen i den store klassen og de er veldig fornøyd med den nye båten.

 

-  Båten er helt fantastisk bra. Nå gleder vi oss til NM. For oss har vi et todelt mål til helgen: NM og rankingen. Rankingen henger vel egentlig høyest siden den gir et bilde på hvordan vi har seilt hele sesongen under ett. I NM har vi ambisjoner om å komme på pallen, sier Ruud.

 

Ruud er også veldig fornøyd med opplegget rundt rankingseilasene så langt.

 

-  Det ser ut til å bli et topp arrangement i Tønsberg også, sier Ruud.

 

NORC leder Thomas Nilsson ser også frem til NM arrangementet førstkommende weekend

 

-  Nivået er høyere enn noen gang og jeg tror det blir mange om beinet når årets NM medaljer skal deles ut. Det virker som om Tønsberg Seilforening med regattasjef Kyrre Tandberg i spissen er meget godt forberedt , så alt ligger til rette for en veldig bra seilweekend i farvannene utenfor Fjærholmen.

 

Når det gjelder NORC planer for 2010 planene uttaler Nilsson følgende:

 

- Basert på de siste års erfaringer synes jeg personlig at vi bør jobbe videre med de arrangementene som nå viser seg å være svært vellykkede, dvs Larvik Race Weekend. Moss Raymarine Race og et NM arrangement medio september hvert år tilsvarende det vi nå skal ha i Tønsberg. Foruten baneseilas i disse ønsker vi å fortsette med en ORC klasse i HH Skagen, Færdern og Hollenderen og dele ut Einar Sisseners Minnepokal for sammenlagt vinneren i ORC i disse regattaene