I Bergen

NM i brett til helgen
NM i brett til helgen

NM i brett til helgen

Windsurfingmiljøet vokser på Vestlandet, og mesterskapet holdes i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Windsurfing er på vei tilbake, men miljøet sliter med å få unge seilere til å seile regatta. Mange klubber er i gang med et bra rekrutteringsmiljø, men utfordringen er å få unge seilere på regattabanen.

Nivået i BIC og RS:X er høyt, og spranget fra nybegynnermiljøet og opp er langt og krevende.

BIC. Norsk Brettseilerklubb har satset på BIC som juniorbrett, og dette brettet er en bra plattform for å lære seg å mestre RS:X som brukes i OL. Det er KNS som har fått dreisen på å få ungdom til å seile BIC, og seilere fra KNS dominerer. Av de 33 seilerne påmeldt til NM er 22 seilere fra KNS.

DE YNGSTE. Det er tre aldersklasser i BIC. Den yngste for seilere under 13 år blir ikke del av NM da seilerne er for unge. I denne klassen er det to seilere fra Østlandet og tre fra Vestlandet.

I U15-klassen er fire seilere fra Vestlandet og en fra Østlandet.

Den tøffe klassen blir U17. Her er nivået høyt. Kristian Wendelborg fra KNS har også gode internasjonale resultater å vise til, men også Jacob Ruud, som nå har bytter fra Asker til KNS, seiler på et høyt nivå. Helle Oppedal fra Bergen har et stort talent og kan gi gutta en skikkelig utfordring.

DE ELDSTE. Bic-brettet er lite og tynt. Tyngre seilere blir straffet. De fleste på 16-17 år går over til RS:X som er tyngre og større, men som også har et større seil.

Flere av talentene fra BIC falt fra etter kort til på RS:X, men det har dukket opp nye seilere. Det er påmeldt seks brett, hvor fire er jenter. Maria Brunvoll Nustad har mest erfaring, og har vist styrke også internasjonalt.

Arne Frithjof Askvig fra Asker ble norgesmester på Bic i fjor, og er favoritt i RS:X juniorklasse.

I seniorklassen er OL-seileren fra 2012, Sebastian Wang-Hansen, favoritt.

Det er meldt lett vind i Bergen til helgen. Påmeldingsfristen går ut i kveld. Du kan melde deg på her.