Bodø Havn

Favorittbåt stiller med død motor

En av favorittene i Corponor Offshore Race i Bodø til helgen har fått ødelagt giret på motoren. Skipper Asbjørn Øverås på «Havhesten» har likevel bestemt seg for å stille til start. – Dette er jo tross alt en seilbåtregatta, sier Øverås.

Publisert Sist oppdatert

Skipperen regner med at de skal klare å fullføre regattaen uten motor, i verste fall får de få litt drahjelp hjemover. Han anser det som trygt å stille uten motor ettersom det vil være så mange andre båter rundt dem på fjorden.

Hadde det ikke vært for nærheten til de andre båtene, ville han vært mer betenkt på å legge til havs uten motor, skriver arrangørklubben Bodø Seilforening på sine hjemmesider.

– Men vi har radio og et anker i reserve om det skulle knipe. Denne regattaen har jeg og Liv (kone og coskipper) gledet oss til lenge og den vil vi ikke for alt i verden gå glipp av. Så lenge det er vind skal vi klare oss selv. Men stopper det opp - ja da må andre trå til slik at vi berger festen, sier Asbjørn Øverås

Når det gjelder værprognosene ser det ut til at lavtrykket som skal passere vestover over Vestfjorden fortsatt er svakt, men ser ut til å komme noe tidligere og bevege seg lenger ut i havet.

Dette betyr sørvestlig bris på fredag, med andre ord litt svakere enn det så ut til i går, skriver Bodø Seilforenings hjemmesider.

Etter hvert vil en høytrykksrygg presse på sørfra og etablere et litt sterkere vestavindsfelt, det vil si at det fra natt til lørdag kan by på laber bris fra vest-nordvest, som ser ut til å holde seg.

Oppsummert: Fredag sørvestlig skiftende bris og fra natt til lørdag vest-nordvestlig, kan hende laber bris.

BSF oppfordrer likevel deltakerne i Corponor-seilasen til å følge med i morgen for en siste oppdatering. Fredag morgen vil helt ferske værprognoser bli delt ut på skippermøtet, da med vindkart med høy oppløsning.

Regattasjef Remi Rasmussen minner samtidig om at det vil bli plass for etternølere som melder seg innen torsdag. Remi kan kontaktes på telefon 98210657 eller remiras@frisurf.no.