Nordmenn på topp i Hong Kong

China Cup ble avsluttet i Hong Kong idag med norsk 2. plass i First 40.7 klassen der alle deltakerne fikk utlevert like båter med nye seil.

Publisert

- Konseptet er utrolig bra. For dem som er lei av respittseiling er det flott å kunne seile mot så mange like båter med helt like seil og utstyr, sier Jørn-Erik Ruud på telefon fra Hong Kong til Seilas. Han forteller at regattaen har vært et fantastisk arrangement som han vil anbefale andre å delta i.

Mulig å leie

Det er mulig å leie båt. Prisen er HKD 10000 (ca NOK 9000) pluss HKD 1000 (NOK 900) i startkontingent. China Cup er en stor regatta med mange klasser, men First 40.7 er speseilt interessant med 30 båter fra mange nasjoner. 8-10 av den har holdt høy standard, men ved siden av det norske laget var det lag fra Japan og Australia som imponerte mest.

2. plass med samme poengsum som vinneren

Japan og Norge sto med samme poengsum etter avslutning av regattaen, men det japanske lag gikk foran med flest førstplassen. Team Normar vant den siste seilasen og tok i tillegg 1.plass i China Cup Field Race.  Mannskap og båt har fungert perfekt hele veien.

Det norske laget som besto av et toppet Marella-lag kunne ikke ha avsluttet regattaen på en bedre måte. Dagens siste seilas endte med seier til Jan Erik Ruud fra Moss Seilforening og mannskapet hans, som følger:

Jan Erik Ruud 62  - rormann

Jørn-Erik Ruud 38 - taktiker

Erik Holme 42 - storseiltrimmer

Bjørn-Olaf Andresen 51 - navigatør

Stian Wenzel Jensen 25 - fordekk

Jan Olav Eskedal 39 - genua trimmer

Espen Langtvet  51 - spinnaker trimmer

Even Larsen 43 - cockpit

Kjetil Rekaa 30 - mast/fordekk

Emil Larsen 13 - sweeper

 

Powered by Labrador CMS