Norges Cup regatta i Arendal

Arendal Seilforening er landets eldste med 130 år i protokollene. Jubileumssesongen starter med Norges Cup seilaser  for brett og joller

Publisert

Arendals Seilforening seiler dette året inn i sitt 130. driftsår. Ingen andre seilforeninger i landet har hatt lengre kontinuerlig drift enn nettopp klubben i Arendal. Klubben har gjennom hele perioden avlet en rekke utøvere som har kommet langt i sin idrett.  Den var helt fra starten en aktiv regattaarrangør, og i 1886 ble den første landsregatta i Norge arrangert i farvannet ved Torungen fyr.

Årets jubileumssesong starter med Norges Cup for joller og brett kommende helg. Det er barn og ungdom som stiller til start i det største regattaarrangementet på Sørlandet  i år.Med ragattakontor på Hove og fire forskjellige regattabaner rundt Merdø og Torungen , blir det et vakkert skue når ca. 300 båter heiser seil fredag  2. mai om morgenen.

Hyggelig er det å konstantere at seilere fra begge Agderfylkene så langt i sesongen ser ut til å være i rute. Gode resultater fra første NC i Ålesund for en uke siden, kan med god seiling på hjemmebane til helgen åpne for internasjonale mesterskap for flere .

Andreas Ficher og Baard Hubert fra Christiansand Seilforening kniver mot bl. a. en jentebåt med Karina Feragen fra Arendal og Julie Granlund fra Kragerø i 29`er klassen om en plass til junior VM .  29èr er en superrask tomannsbåt som med god vind kan komme opp i over 20 knop. ( se bilde). En rekke andre unge seilere fra Arendal, Grimstad og Chr. Seilforening har også kommet godt i gang denne sesongen, og disse vil naturligvis også stille til start.Som f. eks. Jon Aksel Mortensen NOR 856 fra Arendal som seilte inn til en 2. plass i sin klasse i europajolle.

ASF vil under arrangementet i Arendal legge forholdene til rette for media.Vi kan tilby en rask stor og stødig båt som er bra og ta bilder fra. Båten er også utmerket for filming. Båten vil være tilgjengelig for pressen fredag 2. mai , lørdag 3 mai og søndag 4. mai.

John Arnold Hopstock vil være i båten hele tiden og kan treffes på mob. 90842622.

Start fredag er kl.12.00. Båten vil da gå ut kl. 11.15. Det vil være mulig for pressen å bli hentet alle dagene på avtalte tider. De to neste dagene går starten kl. 11.00 med avreise fra Hove kl. 10.15. Interessert bes melde fra en dag i forveien

                   

Powered by Labrador CMS