Norges Største RS Feva-regatta

12 båter og 24 lag var samlet nord for kanalen i Moss i helgen.

Publisert

Store bildet: Båtbytte mellom seilasene.

Seilere og foreldre var strålende fornøyd med opplegget i Norges – så langt – største regatta for RS Feva. Per Christian Bordal driver prosjektet med RS Feva i regi av Norges Seilforbund og Havfonn. Han forteller at det er lagt stor vekt på det sosiale rundt arrangementet. Selve regattaen gikk nær land like nord for kanalen i Moss. Sløremerket var 30 meter fra «tribunen» på land, der det var samlet opp til 150 mennesker for å følge med!

Suksess med RS Feva

At RS Feva er med i Raymarine Race er nytt fra i år. Særlig lørdag blåste det til tider mye. Vinden kom over land, ogble litt slengete. Det ble noen kullseilinger. Forøvrig var det glimrende forhold for unge Feva seilere, og ikke minst foreldre og andre skuelystne. Det var korte baner nær land, og lett å følge med. 12 Fevaer var samlet fra Risør, Bærum og Moss, og 24 lag rulerte på å seile.

Sosialt arrangement

De 48 seilerne var delt opp i 4 grupper, der to og to grupper møtte hverandre i innledende seilaser på lørdag. I løpet av 3 seilaser møtte alle gruppene hverandre. Ettersom det var dobbelt så mange lag som båter, ble det byttet båter mellom hver seilas, og alle fikk en puse på land mellom hver tur utpå. Et perfekt utgangspunkt for det sosiale på land. I tillegg var alle invitert til gratis middag på klubbhuset til Moss Seilforening fredag kveld. Lørdag var det konsert med Mossebandet Disco Flash, og selveste Money M. Mange unge seilere fikk sine første konsertopplevelser, og en solid dose disco.

Søndag var det Gull- og Sølvfinaler. Da talte alle resultater dobbelt, og det var ingen strykninger. Etter tre seilaser var resultatene klare. Marius D. Pettersen og Andreas Hole fra Moss vant gullfinalene foran Herman S Bordal og Domenicas Rubinca, Moss, og Andreas D Pettersen og Niclas D Pettersen, også fra Moss. Sølvfinalen ble vunnet av Live Wroldsen og Anniken Stebekk fra Risør. Gutter og jenter seiler med, og mot hverandre i RS Feva.

Resultater:

Raymarine Race Feva nord for kanalen i Moss

Powered by Labrador CMS