Norgesmesterskap i Haugesund

Det er ikke ofte Haugesund Seilforening står som arrangør av et NM i seiling, men neste helg arrangeres det som blir generalprøven for EM i Melges 24.

Publisert

Neste helg kommer Norgeseliten innen entypeseiling til Haugesund. Melges 24 klassen kjemper om Norgesmestertittelen på Sletta fra 3 -5 september. OL medaljører og VM vinnere stiller på startstreken sammen med lokale deltagere.

Haugesund Seilforening arrangerer Europamesterskapet i 2011 og som oppvarming til dette mesterskapet arrangeres Norgesmesterskapet nå i år. En av de andre grunnene er til at man har lagt mesterskapet til byen er at man alltid har vind og bølger som sportsbåten trives i. De lokale arrangørene for testet seg teknisk og praktisk med støtte fra klasse eksperter. Regattaen ledes av Nils Hauff som er både en erfaren deltager i klassen, men også en erfaren arrangør med internasjonal kompetanse.

 

Værstatistikken (kilde: yr.no) fra flyplassen på Karmøy viser følgende (sept 2009):Maks temp 18,5, Min temp 4,2, Middeltemp 12,9, Maks vind (m/s) 17,0, Middel vind (m/s) 6,6. Dette er klart mer enn det man normalt seiler på i Indre Oslofjord og stedet kan betegnes som Vestlandets Hankø.

 

Til årets mesterskap kommer mange av NM grossistene: Kristoffer Spone som til daglig er rormann på Kong Haralds «Fram XVI» kommer og har som mål til å bli den mest vinnende rormannen i klassen så langt. «Team Storm Kapital» med Peder Jahre på roret har vunnet amatørklasse i VM i 2008 og 2010 og forventes å ligge i toppen under seilasene i Haugesund. Andre hete kandidater til NM gullet er Geir Dahl Andersen seiler for Ran Seilforening i Bergen, men bor og seiler med mannskap fra Oslo. Han trives godt i mye vind og burde kunne gjøre det godt under årets NM. Herman Horn Johannessen med mannskap kommer til Haugesund for å forsvare fjorårets tittel med nebb og klør.

Av lokale båter er det to båter som stiller fra Haugesund Seilforening. John Terje Staveland og Jens Altern Wathne. Disse i tillegg til de andre båtene fra Vestlandet (Bergen, Stord og Stavanger) utgjør 1/3 del av årets NM felt. Wathne med mannskap trives også beste i vind og har denne gangen med seg taktikker fra Italia. Laget satser hardt på neste års EM på hjemmebane og legger ned mye i jakten på en god plassering der.

Båtene blir liggende utenfor Rica Maritim som vil være vert for mesterskapet. Her vil det båten ligge fortøyd og mesteparten av det sosiale gjennomføres, avslutter formann i Haugesund SF Kjell Bjarne Eide.

Powered by Labrador CMS