NORLadies får seile NORSteam

Norges Seilforbund åpner for at jentene i NORLadies.no får egne treningstimer på 51 foteren NORSteam

Publisert

Norges Seilforbund er villig til å inngå eet samarbeide med NORLadies.no som gjør at jentene kan få tilgang til å trene med NORSteam, 51 foteren som er Kong Haralds gave til Norges Seilforbund.

- Dette er utrolig spennende, båten er en rendyrket regattamaskin og vil gi et godt grunnlag for storbåtsatsningen til NORLadies.no, sier prosjektleder Lisbeth Røbekk.

NORLadies.no har tidligere forsøkt å få fire dedikerte plasser i NORsteam prosjektet, men jentene falt utenfor alderskriteriet på 18 - 25 år. Derfår får nå 10-15 målrettede seildamer tilbud om et eget treningsopplegg der det blir full fokus på teknikk og kommunikasjon slik at man får presisjon i slagene, spinnakerkjøring og trening på kortere baner.

- Vi skal ta hensyn til båt og utstyr, men dette blir treningsøkter med mer enn tre slag, sier Røbekk som gleder seg og forsetter: - Er du en ivrig regattaseiler og vil mer - da er det lurt å bli med nå.

I første omgang blir det organisert et kortsiktig treningsopplegg i høst for derfetter, om mulig, å sikre et trenigsopplegg også ut sesongen 2010 om. - Vi prøver å få til en til to kvelder i uken med Son som utgangspunkt i høst, hver dag mellom 17 og 21. Alle praktiske detaljer med Norges Seilforbund er imidlertid ikke på plass før man har oversikt over antall seilere.

- NORLadies.no har seilere på blokka, men ikke 15, og ved å gå ut på denne måten håper vi å kunne nå flere med erfaring og den rette motivasjonen", sier Røbekk. 

Alle seilere må være tilknyttet anerkjent seilforening, men må ikke være geografisk tilknyttet Sonsområdet. - Overnatting får vi også til. Dette må jo være interessant for enhver seilforening å få med kvinnelige medlemmer på", sier Lisbeth Røbekk. 

Er DU interessert? Ta kontakt og send din seilCV til prosjektleder Lisbeth Røbekk

Powered by Labrador CMS