Norsk dobbeltseier i Tall ship’s Race

“Christian Radich” har vunnet den første etappen til St.Petersburg, rett foran “Sørlandet”. Tredjeplassen gikk til “Tre kronor af Stockholm”.

Publisert

ØSTERSJØENS RASKESTE DAME : "Christina" med blikket rettet mot mål og den russiske havnebyen. T. h: "Sørlandet" side om side med oss første kvelden.

Russisk farvann, Østersjøen;

“Radich” gikk i mål kl 00.01.55 i går etter å ha holdt gjennomsnittsfart på 8,2 knop og brukt ett døgn, åtte timer og fem minutter (1.08.05) korrigert tid. “Sørlandet“ hadde 1.08.11, mens “Tre kronor”  brukte 1.09. 04. De siste timene holdt “Radich” en snittfart på over 11 knop.

Mens “Christian Radich” har et handikap på 0,5952 har sørlands-konkurrenten 0,5893.  Vi hadde derfor marginene på vår side, ettersom det kun skilte seks minutter på korrigert tid.

“Tre kronor” havnet i vindstilla utenfor Tallin i går morges, mens vi hadde bra vind det emste av dagen. Vi seilte dog en stund hardt mot vinden for å få høyde, noe som gikk på bekostning av farten. At vinden økte på etterhvert var til vår fordel, samtidig som vi hadde vinddreiningene med oss hele veien, og kunne seile hele regattaen på en og samme hals.

– Vi seiler vanligvis likt med “Sørlandet” i vindstyrke inntil 14-15 knops vind og med ti knops fart. Etter dette vil vi dra fordel av vannlinjen. De to båtene er ganske så like, men “Radich” er større. I skikkelig hard vind vil likevel “Sørlandet” muligens seile like godt som oss, for det er en veldig god sjøbåt, sier en svært fornøyd kaptein Halvor Hanssen.

I morgen har kapteinen invitert "Sørlandet"-seilerne om bord i "Christian Radich" i St. Petersburg. Klokkene er nå stilt to timer fremover til russisk tid.