Norsk pallplass i Svensk Eliteserie for E-joller

I Stenungsund sist helg kunne en norsk E-jolleseiler nok en gang bestige pallen i en internasjonal regatta, skriver E-jolleklubbens Atle Lohrmann

Publisert

Denne gangen var det Nicholas Fadler Martinsen fra Soon Seilforenings tur etter sterk seiling begge dager.   

 

To spikere

Nicholas seilte meget godt og sikkert fra første stund og åpnet med en spiker i første seilas. Deretter en 7. i andre for så og avslutte med en ny spiker i tredje og siste seilas på lørdag. Dermed ledet han etter første dag. 

 

Ledet til 6. og siste seilas

Søndag foretsatt han den gode seilingen og ledet helt til 6. og siste seilas gjenstod.  Her ble det stang ut i ett av vindskiftene som til dels preget seilasene begge dager. Dermed endte han på 3.plass med kun ett poeng opp til 2. plassen.  En meget sterk prestasjon og i det sterke feltet hvor samtlige toppseilere fra Sverige var med. Totalt deltok 132 seilere fra Sverige, Finland og Norge.

 

Flere gode norske resultater

Kristian Hammarstrøm åpnet med 4. plass i første seilas, men etter svake resultater i andre og tredje seilas var han langt nede på listen etter lørdagens seilaser.  Etter jevn og god seiling på søndagen klatret han opp til en 5. plass sammenlagt.

 

150 E-joller i Sverige 

Som i Norge er E-jollen i Sverige den desidert største ungdomsklassen og holder et høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. Dermed gir den norske seilere som deltar god trening og en fin anledning til å måle styrke mot de aller beste. Eliteserien er tilsvarende vår Norges Cup og gjelder som mesterskapsuttak.   I likhet med vår Norges Cup er den åpen for utenlandske seilere.

 

Fra Norge deltok                                                                                                                        

Ingrid Løvendahl Berg - Bundefjorden Seilforening

Ada Næsset Hovind – Bærum Seilforening

Magnus Andersen - Nesodden Seilforening

Jon Aksel Mortensen og Johan Gustavsen - Arendal Seilforening

Kristian Hammarstrøm – Drøbaksund Seilforening

Nicholas Fadler Martinsen – Soon Seilforening

Se komplett resultatliste her

Powered by Labrador CMS