Norsk storeslem i Tall Ships Race

På grunn av vindforholdene hadde de fleste båtene som deltar i Tall Ships Race ikke passert mållinjen innen makstiden gikk ut i går. De foreløpige resultatene utfra posisjoner da tiden gikk ut viser likevel tredobbel norsk seier i klasse A.

Publisert

TIMEOUT: Ingen av de norske skutene rakk mållinjen før tiden var ute. Her tas seilene ned på Radich. Foto: Halvor s. Hanssen. Th: Sørlandet er nummer tre utfra foreløpige resultater. Foto: Linn K. Hansen.

De foreløpige resultatene som ble annonsert på en pressekonferanse i Klaipeda i dag viser at de tre norske skutene har tatt første, andre og tredje plass i A-klassen i Tall Ships Race's 2. regattaetappe fra finske Turku til Klaipeda i Litauen. A-klassen er klassen for fullriggere og de største skutene.

«Christian Radich» ligger på førsteplass med tiden 02 04 33 46, så kommer «Statsraad Lehmkuhl» med 02 06 02 35, og på tredje «Sørlandet» med 02 08 51 10. De norske båtenes plassering overall er femte, åttende og tyvende plass på denne etappen, av totalt 86 båter som fullførte.

Ifølge kaptein Halvor Stubberud Hanssen på Radich foregikk den siste delen av regattaen nærmest som en matchracing-seilas mellom «Radich» og «Statsraaden».

I den siste rapporten fra «Radich» i går skriver kapteinen følgende:

– I natt seilte vi rett mot Klaipeda i lett SSW vind, men i 3-tiden dreide vinden mot SE og vi ble tvunget nordover. «Statsraaden» har vært tre-fire mil bak oss stort sett hele det siste døgnet, og da den slo 0945 i dag tidlig slo vi rett etter for å være sikre på å ligge mellom ham og mål. Og det har vi klart. I skrivende stund har vi begynt å beslå seil, og satser på å gå inn til Klaipeda i morgen tidlig. Resultatene fra i dag tidlig var særdeles hyggelig lesning. Vi var 1 i klassen og 3 over all, med statsraaden og sørlandet på plassene bak oss i klassen. Hvis det holder seg blir det norsk storeslem!

 

I den første Tall Ships Race-regattaen i sommer mellom Gdynia og Sankt-Petersburg ble det også dobbeltseier til Norge, da «Radich» og «Sørlandet» vant både i A-klassen og overall. «Statsraaden» deltok ikke i denne etappen.

Sammenlagtresultatene er ennå ikke tilgjengelige.

Powered by Labrador CMS