Norske E-jolleseilere tok sølv i lagseilasen.

Det norske laget som tok sølv i "nations cup" bare slått av Spania. Fra venstre: Jacob Haug (trener), Martin Frigstad Pedersen, Jon Aksel Mortensen og Kristian Hammarstrøm.  Foto: O.R. Mortensen.

Publisert

På første dag av VM i europajolle var det lagseiling på programmet. Det norske laget besto av de tre øverst på rankingen, Martin Frigstad Pedersen, Kristian Hammarstrøm og Jon Aksel Mortensen.  Lagseilingen foregikk med tre seilere på hvert lag og etter cup-prinsippet der man må vinne hver eneste match.  Det var påmeldt åtte lag og norge møtte favoritten, Sverige, i første seilas. Det ble en hard match som lå og vippet begge veier, men Norge tok de to første plassene og vant dermed klart 9-12. I andre match møtte de Frankrike som allerede rett etter start kom bakpå og de norske seilerne kunne seile komfortabelt inn til seier 9-12. I finalen møtte de et aggressivt spansk lag som påførte det norske laget to straffer rett før starten gikk.  Nordmennene klarte aldri å hente inn det spanske laget etter dette, selv om Jon Aksel prøvde på en ”spansk en” ved å forsøke og hindre spanjolene på kryss mens han selv lenset.  

Etter lagseilingen var det åpning av VM på kvelden, men dessverre regnet og blåste det så mye at hele seremonien måtte flytte innendørs i teltet.  Åpningsseremonien startet med en velkomstmarsj med trompeter og trommer av Norrköpings stolthet. Ordføreren i i Norrköpings kommune ønsket alle seilerne velkommen og åpnet mesterskapet. Presidenten Paul de Potter sa at det var ny rekord med deltakere fra 15 nasjoner og 162 deltagere fordelt på 93 gutter og 69 jenter.

Powered by Labrador CMS