Norske seilere i flere VM denne uken

Verdensmesterskapet i Laser starter senere i denne uken med to nordmenn på plass. Følger Kristian Ruth og Stian Tuv opp resultatene fra generalprøven kan det bli en interessant regatta. Også Ynglingene skal seile VM med siste mulighet for OL kvalifisering.

Publisert

Det meste av verdenseliten har vært på plass og trent i Australia i lengre tid. Det har også nordmennene vært og under generalprøvet for mesterskapet, Sail Melbourne regattaen i januar, gikk det riktig bra for de Ruth og Tuv. Kristian Ruth misset medaljefinalen med et skrik og endte på 11. plass, mens Stian Tuv etter flere gode enkeltresultater ble nr. 29. Klarer de seg like bra i VM, noe som er en klar målsetting, har vi en spennende uke foran oss.

Mesterskapet starter førstkommende torsdag med to kvalifiseringsseilaser og fortsetter med finaler fra 11. februar til mesterskapet avgsluttes onsdag 13.

Også Ynglingseilerne skal i ilden denne uken. Deres mesterskap starter i Miami fredag. Det blir de norske jentenes siste sjanse til å kvalifisere seg til OL. Å dømme etter seilingen og resultatene i Miami siste uke, skulle det være lett match for Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed.

Powered by Labrador CMS