Norske seilere pleier regattaformen i syden

I solfylte Andalucia kjemper et norsk lag i den spanske vinterserien i J/80.

Publisert Sist oppdatert

Selv om kalenderen snakker jul, kulde og mørke, har slett ikke alle norske seilere lagt vekk tanken om å oppleve saltvannsprut i ansiktet, sol, vind og varme. Og det ikke bare en sporadisk helg. Kvartetten Vidar Hansson, Terje Wang, Svein Sørensen og Pål Stiansen har tatt mål av seg til å delta i samtlige arrangementer i vinterserien i Sotogrande, en liten ferieby helt sør i Spania.

Når solturistene har reist hjem for sesongen, samles J/80-seilere fra hele Andalucia hver helg i måneden fra oktober til juni, og i år har de fått selskap av oss, forteller Pål Stiansen.

Med i toppen

Bakgrunnen er at Vidar Hansson har en J/80 i området, og takket være en sponsoravtale med selskapet High Seas AS kan laget delta i alle regattahelgene som er planlagt frem til sesongen starter for fullt i Norge.

Foreløpig går satsingen fint. Favorittene i «Team Marbella», som har vunnet serien de siste tre årene og er regjerende spanske mestere, er foreløpig suverene, men «Team High Seas» klarte en knepen andreplass i helgen midt i november. Og det til tross for at en seilas der andreplassen forsvant i en tjuvstart. Nå i desember-helgen var andreplassen klar med god margin bakover, sier Stiansen.

Han synes det er en glimrende anledning til å holde formen gjennom vinteren. Det er bra standard på flåten av J/80-er i Sotogrande, så konkurransen er god.

Gode muligheter

– Det er også båter som ikke er i bruk som kan leies, og i lavsesongen finnes det både leiligheter og hotell til priser som ikke er avskrekkende, sier Stiansen inviterende – med hendvendelse til andre seilere som måtte ønske å slå følge med dem.