Norsk/sveitsisk lag i Star-klassiker

Mens Eivind Melleby kjemper videre i Volvo Ocean Race drar Petter Mørland Pedersen igjen til Miami for å kjempe mot verdens beste seilere i Starklassen

Publisert

Denne gangen er det den tradisjonsrike Bacardi Cup som står for tur. Etter suksessen i Miami OCR setter Petter seg igjen om bord sammen med sveitseren Flavio Marazzi for å kjempe om heder og ære i 82. Bacardi Cup. Under Miami OCR i januar seilte duoen overbevisende og ble nr 3, til tross for to tjuvstarter hvorav en var tellende. Laget må derfor regnes som en av favorittene.

- Samarbeidet mellom oss fungerte overraskende bra på tross av at Flavio og jeg kun hadde 15 timer trening sammen i forkant av regattaen. Derfor er utgangspunktet mye bedre denne gangen Jeg føler jeg har gjort et bra etterarbeid her hjemme i Norge og er godt forberedt nå. Klar for å vinne!, uttaler en spent Petter rett før avvreise.

Petter og Flavio får ingen lett oppgave med å hevde seg i toppen. Blant deltakerne finner vi flere store navn som blant annet, Paul Cayard, Hamish Pepper/ Dave Giles, Mark Reynolds/Haelene Hal og Bromby/Liljedal alle tidligere verdensmestere i Star, samt vinnere av Americas Cup og Volvo Ocean Race. Også vinner av årets Miami OCR, Merrimann/Sharp stiller til start.

Bacardi Cup er en spesiell regatta det er mye prestisje knyttet til og derfor stiller alltid mange av de beste til start. Samarbeidet med Marazzi og Petter er en del av treningsopplegget frem mot Team LodeStars høydepunkt denne sesongen; EM i Kiel og VM i Värberg.

Eivind Melleby gjør for tiden en kjempejobb ute på de syv hav om bord på Ericsson 3 i Volvo Ocean Race. Dette gjør Petter makkerløs frem til EM, så det å kunne seile disse to store regattaene med Marazzi er en gylden mulighet til å få ny kunnskap inn i laget. Verre er det nok med studiene på UiO som pent må legges på hyllen de neste tre ukene. - Det er ikke helt heldig skolemessig, men jeg har blitt en erfaren skippertaksstudent opp igjennom årene så det ordner seg nok, sier Petter.

Det er vanligvis streng vektgrense i Starklassen, men Bacardi Cup er et unntak. Her er det fri grense. Før Miami OCR gikk det i salat og enda mer salat for at duoen skulle klare å veie inn. Nå går det i store porsjoner, hard styrketrening og proteinpulver. - Under Miami OCR var jeg helt nede i 98kg, nå går det sakte men sikkert oppover. Det er bra! Selv om ikke vekt har alt å si hjelper det psykologisk å ”føle seg tung”, hvis du skjønner hva jeg mener, sier Petter.

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen åpnet på mesterlig vis i fjor og vant første seilas i et felt på 120 båter. Vi får håpe Mørland Pedersen gjør det samme i år, samt holder koken utover uken. Bacardi Cup begynner søndag 8. mars og avsluttes fredag 13. mars. I god Startradisjon seiles det ett langt løp hver dag. Regattaen kan følges her  og her

Powered by Labrador CMS