NORSteam søker seilere

NORSteam prosjektet som startet tidligere i år med gavebåten FRAM XV er i gang med forberdelsene for 2009 sesongen. Nå søkes unge seilere til prosjektet

Publisert

NORSteam er Norges Seilforbunds satsing mot storbåtseiling. Parallelt med utviklingen av OL laget mot 2012 ønsker NSF å få frem unge talenter som etter hvert kan skape seg en internasjonal karriere i større båter, og komme med i Volvo Ocean Race slik som Eivind Melleby og Aksel Magdahl, eller America´s Cup som Pål Christophersen, Espen Stokkeland og Harald Blom Bakke gjorde som mannskap på Victory Challenge i Auckland for åtte år siden.

Som platform for dette prosjektet mottok NSF 51 foteren Fram XV i gave fra Kong Harald, og etter en sesong der båten ble forholdsvis lite benyttet har seilforbundet mer konkrete planer for båten i 2009. Ifølge styremedlem Hans Egil Eriksen som har hovedansvar både for NSFs elitesatsing og NORSteam prosjektet, og NSFs generalsekretær Espen Guttormsen skal det ansettes en fast båtmann og en sportslig leder til prosjektet og man er også igang med å rekruttere seilere, fortrinnsvis i alderen 15-25 år.

En stamme på mellom 20 og 30 seilere vil få opplæring i den tidligere Fram XV under kyndig veiledning av flere av våre beste storbåtsseilere, inklusive Kong Harald som har sagt seg villig til å være med å trene seilerne. Båten skal først og fremst benyttes til trening, men kommer også til å delta i enkelte nasjonale regattaer som Færderseilasen, Hollænderseilasen etc, der den vil seile i LYS klassen.

Det vil også være mulig å leie båten til events, da med en stamme av NORSteam og landslagsseilere som mannskap.

Er DU interessert i å være med på dette spennende prosjektet, kan du kontakte Espen Guttormsen på mail her som vil ta ut seilerne, ikke først og fremst på sportslige meritter, men etter grundig samtale med kandidatene.

Powered by Labrador CMS