Ny utgave av The Race på trappene

Bruno Peyron klarte etter store anstrengelser å gjennomføre The Race, jorden rundt for maxi-multihulls i 2000. Etter en lengre pause forsøker han seg igjen.

Publisert

Bruno Peyron som holder Jules Verne Trophy etter å ha seilt raskere jorden rundt enn noen annen, har besluttet å relansere The Race, en non stop regatta jorden rundt for maxi-mulithulls med full besetning. Etter mange måneders vurderinger og etter å ha konsultert de viktigste av de aktuelle deltakerne lanserer han nå planene om en ny regatta for G-klassen  i 2013-2014, med start i syd Europa.

Siden første gang The Race ble gjennomført er hele 12 store flerskrogsbåter bygget, fire av dem i løpet av de siste tre årene. Dermed skulle deltakerbasen være tilstrekkelig for ett nytt race

i 2013 eller 2014.

Peyron mener det finnes store merkenavn som har sett mulighetene som Volvo Ocean Race tilbyr, men at siden det idag ikke finnes en tilsvarende regatta for flerskorgsbåter trolig ligger et ubenyttet potensiale for en regatta som The Race. Bruno Peyron vil overlate ledelsen av The Race til Thierry Reboul. tidligere markedssjef for Air France og kommunikasjonsdirektør i Alcatel. Thierry Reboul har senere grunnagt Ubi bene agency, som spesialisserer seg på å promotere events. Han får nå hovedansvaret for organisere regattaen og forhandle med potensialle partnere.

Powered by Labrador CMS