Nye Al Capone snart seilklar

Einar Sisseners nye Cookson 50 mærmer seg ferdigstillelse og i neste uke drar Peer Moberg til New Zealand for prøveseilas

Publisert

Sisseners nye «Al Capone» blir litt av en fartsmaskin fra Bruce Farrs tegnebord og bygget i eksotiske materialer som gjør den uvanlig lett til størrelsen. En videreutvikling av 50 foteren «Chieftain», vinneren av fjorårets Fastnet Race, blir dette en båt med større seilareale enn en TP52 og et dypgående på mer enn 3 meter. Båten blir utstyrt med svingkjøl med 70 graders utslag og et senkesverd som skal hindre avdrift. Skutesiden blir full av «kulehull» Al Capone style og båten vil nok vekke betydelig oppsikt når den kommer til å vise seg på norske regattabaner allerede fra starten av kommende sesong.

Etter prøveseilaser 24-25 februar, blir båten lastet på skipet som skal føre den til Europa og etter planen skal «Al Capone» ankomme Norge 6. april. Dermed blir den klar til alle vårens regattaer her hjemme. Per Moberg som må tillpasse seilingen til sitt OL program i Finnjolle, kommer selv til å delta i de fleste regattaene, men det er aktuelt å stille i Gotland Rundt med en annen skipper, muligens Knut Frostad.

Til tross for båtens ekstreme regattaegenskaper er båten utstyrt med full turinnredning, slik at eieren Einar Sissener også skal kunne benytte båten utenom regattaene.

«Chieftain» har følgende hovedspesifikasjoner:

LOA    15.24m    50.0ft

DWL    13.87m    45.5ft

Bmax    4.33m    14.2ft

DRAFT    3.00m    9.84ft

DISPL    7000kg    15,432lbs

Powered by Labrador CMS