Nyskapende regatta skal stake ut ny kurs
Nyskapende regatta skal stake ut ny kurs

Nyskapende regatta skal stake ut ny kurs

Nyskapende formidling og nye tanker skal fremme entypeseiling på Vestlandet.

Publisert Sist oppdatert

– Tanken bak den nye entyperegattaen «RAN Eintype Regatta» (RER) er å skape en flott helg med tett entypeseiling på bane, minnerike sosiale opplevelser i Anglevik, nyskapende formidling på internett og sette i gang prosesser som fremmer entypeseiling på Vestlandet.

Det er ambisjonen til RAN Seilforening når foreningen nå inviterer til RER 28. til 30. september. Inviterte klasser er Formula 18, Melges 24, Albin Express, Snipe og Yngling.

– Men er det andre entypeklasser som kan stille med minst fem båter, er de selvsagt velkomne, understreker arrangøren.

BÅTER TIL LÅNS. Seilasene vil foregå på pølsebane med «gate» i bunnen, og ambisjonen er å gjennomføre 10 seilaser for hver klasse på Hjeltefjorden/Hauglandsosen.

I Express-klassen vil RAN Seilforening låne inn fire båter, slik at tilreisende lag fra andre kanter av landet også kan delta.

– Kvalifiseringsgrunnlaget for å få låne disse er rankingserien i Stavanger (2 båter) og tilsvarende serie i Oslo (2 båter), heter det i innbydelsen.

Foreningen jobber også med tilsvarende løsninger i de andre klassene.

ULIKE FORMIDLINGSFORMER. RAN Seilforening vil også legge betydelig innsats i å formidle det som skjer under seilasene via regattaens nettsider, og de vil ta flere ulike formidlingsformer i bruk: Tracking, foto, youtube, facebook og en god resultatservice.

Foreningen vil ha en fotograf på banen, de vil intervjue deltagere både i forkant og etterkant og publisere youtube-intervjuene på regattaens nettside.  Dette vil også bli vist på storskjerm under arrangementet på land.

Facebook vil bli benyttet som et møtested mellom seilere og publikum, og det skal være en kanal for dem til å komme med innspill til arrangøren. RAN vil også benytte SEILmagasinets internettbaserte resultatsystem fra startbåten slik at resultatene oppdateres kontinuerlig og umiddelbart på internett.

ENTYPESEILINGENS FREMTID. Arrangøren har imidlertid større vyer og tanker enn som så med arrangementet. De ønsker å sette igang prosesser som skal fremme entypeseiling:

– Etter seilasen og maten fredag kveld blir det derfor debatt om hvilke grep som bør taes av arrangører, klasseklubber og seilere. Her vil du ha mulighet til å påvirke fremtiden for entypeseiling på Vestlandet i de kommende årene, heter det i innbydelsen til regattaen.