Nytt forsmedelig finaletap for Sverige

Frederik Lööf og Anders Ekstrøm ledet foran finalen i Starklassen idag, men igjen ville det seg ikke for Sverige i OL regattaen.

Publisert

Svenskene startet helt ved komitebåten i lo, men en båtlengde bak engelske Iain Percy og Andrew Simpson som de måtte slå i finaleseilasen for å  sikre gullmedaljene. Et heldig styrbordsslag bragte imidlertid svenskene foran, men kluss før første runding ødela for svenskene som rundet som nummer fem, plassen bak den engelske båten. Brasil med Robert Scheidt og Bruno Prada ledet.  Lensen ga ingen uttelling for Lööf som vanligvis har vært god unna vinden, og ved lemerket rundet svenskene i en trengt posisjon bak GBR og FRA som også var kommet opp. Percy og Simpson kunne nå bare konsollidere i forhold til svenskene som de passet nøye gjennom hele kryssen.

Nå hadde de polske verdensmesterne Mateusz Kusznierewicz og Dominik Zycki overtatt ledelsen, mens BRA lå fem,  GBR syv og SWE ni. Gullet så ut til å være tapt, men sølvet var intakt sålenge svenskene ikke ble sist og BRA ikke ble bedre enn fire til slutt. Men det var nettopp det som hendte. Scheidt og Prada seilte seg mesterlig opp, men svenskene tapte terreng og kom sist i mål med centimetere frem til FRA på 9. plass.

Dermed ble det nok et nederlag for de svenske seilerne i en medaljefinale. Tirsdag falt laserseileren Rasmus Myrgren fra sølv til 6. plass etter å ha blitt seilt nedover i feltet av gullvinneren Paul Goodison, og nå røk starbåtseilerne ut for nesten samme sjebne. Lööf og Ekstrøm sikret seg i hvert fall medalje, selv om den ble i bronse og ikke gull som de lå an til før finaleseilasen. Gullet gikk isteden til GBRs Iain Percy og Andrew Simpson, Storbritannias  fjerde på regattabanene utenfor Qingdao, mens sølvet gikk til Robert Scheidt og Bruna Prada, BRA. Det var Scheidts fjerde medalje på like mange OL. Han har nå to gull og to sølvmedaljer. Percy har gull fra Finnjolle i 2000.

Powered by Labrador CMS