Også favoritt må snu

Michel Desjoyeaux har fått lekkasje i vannballastsystemet, og vannet har skadet motoren.

Publisert

Fonica blir den tredje båten som snur på grunn av tekniske problemer etter starten i går.

Vinneren fra 2000

Michel Desjoyeaux (Foncia) vant Vendee Globe i 2000. Også den gangen hadde han problemer med motoren, men fikk startet den uten strøm ved å snurre et skjøte rundt svinghjulet som han festet til bommen ved hjelp av et sinnrikt blokksystem. Ved å slippe ut på storseilbommen fikk han i gang motoren. Uten den kunne han ikke ladet strøm til autopilot og annet viktig utstyr.

Hektisk på land

Hjelpemannskapet i Les Sables d’Olonne jobber på spreng for å få tak i motordeler for å reparere. De vet ikke hva so må skiftes, men ønsker å ha alt klart slik at Desjoyeaux kan komme raskt ut å seile igjen.

Stamm taper tid

Bernard Stamm (Chéminées Poujoulat) får nå bygget et nytt baugspryd. Problemet er at komposittkonstruksjonen må tørke, og båten er kanskje ikke klar før i morgen kveld. Så lenge konkurrentene krysser, så blir ikke avstandene for store.

Treg start

Marc Guillemot leder fremdeles foran Roland Jourdain og Loïck Peyron. Avstanden mellom de tre er 10 nm. Farten mot målet er kun 5.5 til 5,9 knop. Det blåser kraftig motvind, opp mot 45 knop i kastene.

Du får full resultatliste her.

Se presentasjonsfilm av Michel Desjoyeaux

Powered by Labrador CMS