Olsson overtar skipperjobben

Magnus Olsson erstatter Anders Lewander som skipper på E3. - Gitt utfordringene laget nå står overfor har vi besluttet å endre dynamikken i ledelsen ombord, sier prosjektleder Richard Brisius

Publisert

Ericsson Racing Team thar idag opplyst at Magnus «Mange» Olsson fortsetter som skipper Ericsson 3 på den femte etappen fra Qingdao til  Rio de Janeiro, Brazil. Anders Lewander som har vært skipper på de tre første etappene går av som skipper.

Lewander måtte være på land under den kristiske 4. etappen på grunn av en kneskade, men han har nå kommet seg bra. 

- Å være skipper i denne regattaen er en tøff jobb og krever lederskap på et høyt nivå. Enhver som påtar seg en slik jobb er kjent med de utfordringene jobben innebærer. Gitt de store utfordringene laget nå står overfor har vi besluttet å endre dynamikken i ledelsen ombord på E3 og vi har bedt Magnus Olsson om å fortsette som skipper, sa Ericsson Racing Teams leder Richard Brisius.

- Den siste etappen var svært tøff for Magnus g mannskapet på E3. Hva som vil gjøre denne etappen enda mer krevende er at vi må nå få båten reparert i Taiwan for først å avslutte etappe fire og deretter gå mer eller mindre rett på den femte etappen. Laget får bare anlednng til en kort stopp i Qingdao for å plukke opp forsyninger og starte etappen. Det var fornufting opprettholde det eksisterende lederteamet, og vi ba derfor Magnus om å fortsette sier Brissius videre.

- Jeg er naturlig nok veldig skuffet, men det er viktig å se dette i et perspektiv, sier Anders Lewander. - Som lag har vi hatt pallplasseringer på alle de tre første etappene. Jeg er glad for hva vi har oppnådd, men jeg var fullt klar over utfordringene som følger med skipperrollen da jeg aksepterte jobben, sa han. - Jeg er stolt over å ha vært involvert i Ericsson Racing Team og jeg vil fortsette å støtte laget.

Olsson er nå i Hualien, Taiwan der han følger reparasjonen av Ericsson 3. - PÅ en måte er dette en bittersøt opplevelse, sier han, - men jeg er utrolig stolt av hva vi har fått til som lag, sier Olsson som aldri tidligere har vært skipper, men som nå deltar i sin sjette jorden rundt seilas. - Jeg er ydmyk overfor ansvaret jeg nå er pålagt og tilliten som laget og resten av Ericsson Racing Team har vist meg. Vi er nå under skikkelig press for å gjøre det bra.

Navigatøren Aksel Magdahl fortsetter i jobben og Eivind Melleby kommer tilbake som rormann og trimmer etter et kort opphold i Oslo. Han har tidligere seilt de tre første etappene. 

E3 ble igår flyttet med en lekter fra Keelung, nord på Taiwan til Hualien midt på østkysten der arbeidet med å reparerer båten foretas.

Powered by Labrador CMS