Om det er fart du vil ha, dra til Luderitz
Om det er fart du vil ha, dra til Luderitz

Om det er fart du vil ha, dra til Luderitz

Midt i alt snakket om America´s Cup og OL seilingens fremtid er puristene, de som bare seiler for fart, samlet i Luderitz på Namibia-kysten. Se video.

Publisert

Det er unektelig spektakulært når kite- og brettseilere fra hele verden samlet ved Namibiakysten, på en liten strand ved landsbyen Luderitz for å sette fartsrekorder. Luderitz er for brettseilerne det samme som Alma Ata i sin tid var for skøyefolket. Det var her rekordene ble satt. Naturgitte forutsetninger for begge gjorde de årlige samlingene til sentrale hendelser for utøverne.

I denne og de neste par ukene er det i Luderitz det gjelder, og målet er først og fremst å slette trimaranen «Hydroptere´s» rekord over 500 meter på 51.36 knop Rekordforsøkene starter offisielt imorgen, fredag 8. oktober og det er da spådd 30 knops vind. Forholdene da kan være perfekt til å varme opp og trene til mandag(tirsdag til uken da det er spådd 40 - 45 knop being forecast. Imorgen kl 3.30pm er det også springflo med høy vannstand i kanalen og perfekte forhold for seilerne.

Webside her

Powered by Labrador CMS